Studententaxi van start

Studententaxi van start
, ING Groep
@evr

imageBedacht op de vrijdagmiddag in de kroeg en sinds deze week actief in Groningen: De studententaxi. Gewoon voor 1,45 euro per kilometer lekker decadent met de taxi naar college of ladderzat uit de kroeg naar huis worden gebracht. Een eventuele fiets kan gewoon op het fietsenrek mee.

De studententaxi is de goedkoopste taxi in Nederland. De student moet zich kunnen legitimeren via ov-studentenkaart of studentenpas en krijgt gedurende de rit commercials voorgeschoteld specifiek gericht op studenten. Uit de video van RTL Nieuws blijkt dat Apple ??n van de eerste adverteerders is. Jammer dat ik in mijn studententijd in Groningen van een overvolle zweterige lijn 5 naar Paddepoel gebruik moest maken.

Overigens moeten we op de vrijdag(middag) hier toch wel wat aardige varianten op kunnen bedenken; Een taxi voor bejaarden bijvoorbeeld. Op vertoon van een 65+ kaart kan men met korting naar de klaverjasclub worden vervoerd, waarbij de rollator achterop gewoon achterop mee kan. De commercials van incontinentie luiers is wel verplichte kost gedurende de rit ;-)

Iemand nog andere interessante doelgroepen in gedachten?


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • baby's: reclame voor poepluiers
  peuters, kleuters: snoep snoep frisdrank en MacDonalds
  pubers: clerasil, durex

  geplaatst op
 • 't is vrijdag dus nog een paar voorbeelden:

  Ouders met kinderen vervoeren in een MPV met voldoende ruimte voor buggies en de clip van Schnappie met merchandise aanbod vertonen ;-)

  Bezoekers van 212amsterdam.nl vervoeren met korting als men minstens 5 postings van Marketingfacts.nl op de achterbank doorneemt en van relevant commentaar voorziet...

  geplaatst op
 • Wat dacht je van kinderen van huis naar school brengen? De taxi kan eventueel langs een aantal adressen in een straat. Het ontlast de ouders en bied ze de zekerheid dat de kinderen veilig aankomen. Commercials mag je er zelf bijbedenken.

  geplaatst op
 • Gesponsord treinvervoer waarbij je afhankelijk van leeftijd en sexe in een speciale coupe komt te zitten waar je gedurende de hele rit commercials moet kijken en waar de adverteerders informatiefolders uitdelen, onderzoek kunnen doen, etc.

  ;-)

  geplaatst op
 • Borstvergroting, waarbij de patiënt daarna met een strak t-shirt moet lopen met de tekst: These are made by ...

  Of sla ik nu te ver door op de vrijdagochtend?

  geplaatst op
 • @jasper..

  dit gebeurt al veel hoor.. nu alleen gesponsord door de gemeente (en dus ook door jou;) )

  geplaatst op
 • Haha het lijn 5 trauma...wat een tijd. ;-)

  Maar wel weer een leuk initatief dat vast navolging gaat vinden.

  geplaatst op
 • Een leuk initiatief, maar binnen twee maanden is het sprookje over. Het geld is dan op, of de taxi is per ongeluk gesloopt door een paar taxichauffeurs.

  geplaatst op
 • Taxichauffeurs gedragen zich niet overal als die in Amsterdam hoor Arnoud...

  geplaatst op
 • Ik lees net dat de schoolbussen in Amerika inmiddels ook advertentiemogelijkheden bieden, dus zo gek waren de ideen nog niets eens :-)

  geplaatst op
 • Wat een geestig idee. Persoonlijk ben ik helemaal geen fan van reclame. Maar als je daardoor voor €1.45,- per kilometer een taxi hebt hoor je mij niet klagen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.