Stijgende verkoop Logitech-camera dankzij video op YouTube?

Stijgende verkoop Logitech-camera dankzij video op YouTube?

Telegraaf meldt dat de Amerikaanse verkoop van Logitech-camera’s flink stijgt en dat dit mogelijk het gevolg is van een populaire videoclip die door een 17-jarig meisje op internet is gezet.

Het gaat om een 75 seconden durend clipje dat ‘Breakup’ heet en een week geleden op de videosite YouTube.com is geplaatst. In het filmpje praat de maakster ‘Bowiechick’ over het uitgaan van haar verkering en verandert ze met behulp van digitale effecten voortdurend van uiterlijk. Het clipje was dinsdagochtend al ruim 244.000 keer bekeken.

Logitech lijkt te profiteren van het succes. Vrijdag stonden er twee webcams van het merk bij de 100 meest populaire items, maandag waren dat er vier. De Quickcam Fusion, die bij Amazon voor 85,49 dollar van de hand gaat, stond op vrijdag nog op plaats 95. Na het weekende stond de camera al op de 38e plaats. De Quickcam Pro 5000 kwam maandag binnen op plaats 97 en steeg dezelfde dag nog naar nummer 67.

“Misschien hoeven we nu niet meer te adverteren”, grapte Logitechs communicatiemanager Nacy Morrison tegenover het Amerikaanse CNET News. Volgens de accessoiremaker staat evenwel niet vast dat de stijgende verkoop een direct gevolg is van het populaire filmpje.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Die Duitse marketingcampagne van Logitech (ben even de naam kwijt) schijnt ook erg goed te werken. Volgens mij is dit zelfs een inzending van diezelfde campagne.

  geplaatst op
 • Arash, je had het aan de telefoon nog over een case van Sony. heb je toevallig ook nog een link naar die case?

  geplaatst op
 • Kwam het vorige jaar tegen, waarbij een groep “ skaters” Sony camera’s hadden gekregen en daarmee korte stunts filmden. Hierbij werd op het eind vermeld “This was recorded on a Sony camera” en kwam het model in beeld. Ik zal zoeken of ik het kan terug vinden.

  In de VS sponserd Sony vaak amateur en professionele video clubs. Daarnaast sponsoren ze Now Casting Online Film Festiva ( https://www.nowcasting.com/filmfestival/ ) Het eerst online film festival.
  De videos van vorige jaar kunnen bekeken worden op https://www.nowcasting.com/filmfestival/top25of2005.php .Wie nog mee wil doen voor 2006 moet snel zijn, dit kan tot 31 maart.

  Daarnaast heeft Sony Ericsson een aantal kleine projecten waarbij jongeren een gratis telefoon kregen met video mogelijkheden en dit vervolgens op hun website zetten. In de VS is de % telefoons met (video) camera nog erg laag, in tegenstelling tot zuid-oost Azie.

  Ook hebben ze recentelijk een aantal blogger de nieuwe blog telefoon van Sony Ericsson gestuurd.

  geplaatst op
 • Deze webcam is wel cool. Ik heb er ook een. Wat je dus ook kan doen is je gezicht in een haai veranderen. Als jij lacht, lacht je haai ook. Erg grappig. Nog grappiger wordt het als we straks de achtergrond kunnen veranderen. Daar gaan video call centers van merken veel gebruik van maken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.