Stijgende vraag scholieren, ondernemers en zzp’ers naar rustige werkplek #spon

Huurbieding.nl ziet forse toename aantal reacties op kleinere kantoorruimte

Stijgende vraag scholieren, ondernemers en zzp’ers naar rustige werkplek #spon

BARENDRECHT – Nu het thuis drukker is en de horeca gesloten blijft, is een groeiend aantal Nederlandse ondernemers en zzp’ers op zoek naar kleine kantoorruimte en een rustige werkplek. Dat meldt Huurbieding.nl, dat het aantal reacties op zijn online huur- en verhuurplatform sinds de Coronacrisis fors ziet stijgen.

De zoekmachine voor bedrijfspanden krijgt normaal zo’n 1.500 reacties per maand binnen. Nu veel bedrijven sinds maart zijn gesloten en thuiswerken de norm wordt, zijn dat er 1.700. Er wordt vooral gereageerd op kantoren en werkplekken tot 200 vierkante meter, met ruimte voor maximaal vijf bureaus.

Explosieve stijging

De explosieve stijging heeft oprichter en eigenaar Kees Jan Verplanke verbaasd. ,”Zodra je het woord crisis hoort, zakt de moed je in de schoenen. Daar gaan we, dacht ik, maar niets blijkt minder waar. Tegen de verwachtingen in is het aantal reacties van potentiële huurders aanzienlijk gestegen in de afgelopen maand”, stelt hij.

"Zodra je het woord crisis hoort, zakt de moed je in de schoenen"

Hij ziet vooral scholieren, zzp’ers en kleine ondernemers die op zoek zijn naar werkruimte of studeerruimte. “Normaal zwoegen zij op zolderkamers of zie je ze driftig typend hun werk doen in hippe horecagelegenheden. Deze ondernemers hebben door de coronacrisis vaak niet alleen werk verloren, maar ook een werkplek. Luidruchtige kinderen en partners nemen zolderkamers over en horecagelegenheden zijn tot nader order gesloten. Daarom zijn velen op zoek naar een plek voor zichzelf om gefocust te kunnen werken”, vertelt Verplanke.

Sinds de crisis is er meer ‘winkelpubliek’ op Huurbieding.nl. Veel zakelijke activiteiten en evenementen vinden momenteel sowieso online en op social media plaats. Doordat het bij veel bedrijven nu ook een stuk rustiger is, hebben ondernemers juist nu de tijd om zich te oriënteren op potentiële, nieuwe kantoorlocaties.

Bij het bezichtigen van een werkplek gelden de landelijke regels. Dat regelen huurders en verhuurders zelf, als ze maar anderhalve meter afstand houden. Nieuw zijn de virtuele bezichtigingen waarin een verhuurder of bedrijfsmakelaar via een video zijn of haar pand laat zien. Soms in de vorm van een professionele video, maar ook rondleidingen met behulp van Skype zijn interessante, nieuwe mogelijkheden die beide partijen omarmen, ziet het platform.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.