Stewardess ontslagen vanwege foto’s op haar weblog

Stewardess ontslagen vanwege foto’s op haar weblog

Stewardess ontslagen vanwege foto's op haar weblogDeze week een artikel op de website van BBC over het feit dat Ellen Simonetti, stewardess bij Delta Airlines, op non-actief was gezet vanwege het plaatsen van ‘inappropriate’ foto’s op haar weblog Queen of Sky. Gisteren maakte Simonetti op haar weblog bekend dat ze inmiddels ontslagen is om het plaatsen van deze serie foto’s.

Buiten het feit dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat de betreffende foto’s reden tot ontslag zijn (er zal dus wel meer hand zijn), vraag ik mij wel af hoe Delta Airlines nu omgaat met deze ongewenste aandacht. Ondanks het feit dat Simonetti niet de naam Delta Airlines maar Anonymous Airlines gebruikte, zal Delta voorlopig weinig positieve reacties krijgen voor mensen die aan de slag willen als stewardess bij Delta Airlines.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Geeft nog maar eens aan dat (met name grote) bedrijven moeten werken aan een weblogbeleid. Wat mag wel en wat mag niet.

  Aardig in dit verband is de discussie die is ontstaan in de VS rondom het PR-bureau dat zich aanbied om weblogs in de gaten te houden voor bedrijven en merken.

  geplaatst op
 • Peter, eens met je conclusie dat bedrijven moeten werken aan een weblogbeleid.

  De discussie die in de VS is ontstaan rondom het PR-bureau geeft mijn inziens aan dat PR-bureaus het niet helemaal hebben begrepen. Ze zien weblogs als een bedreiging (voor zichzelf of voor de bedrijven waarvoor ze werken?) terwijl ze het juist zouden moeten zien als een extra communicatiekanaal. Samenwerken dus zou ik zeggen!

  geplaatst op
 • Een weblog-beleid? What's next? Een forum-beleid, een homepage-beleid, een datingprofiel-beleid, een usenet-beleid en een peer2peer-beleid?

  Dit heeft volgens mij niks met weblogs te maken, dat maakt de overspannen weblog-wereld er gelijk van (waarom toch altijd die drang naar een status-aparte?). Ik kan me voorstellen dat je als bedrijf niet wilt dat je materieel en bedrijfskleding op ongepaste wijze gebruikt worden. Delta Airlines zal ongetwijfeld een beleid op dat gebied hebben maar dat beleid is blijkbaar niet aangepast op een massamedium waarmee particulieren ook kunnen publiceren. Daar ligt idd wel een taak.

  geplaatst op
 • Anders, helemaal eens met je toevoeging. Het gaat inderdaad niet sec om een weblogbeleid maar om een aanpassing van het bestaande (als het goed is) communicatiebeleid van een bedrijf.

  geplaatst op
 • Proef ik daar eindelijk een stukje relativering over weblogs?

  geplaatst op
 • Hoe zouden Nederlandse vliegtuigmaatschappijen daar mee omgaan?
  http://stewardessie.web-log.nl/

  geplaatst op
 • Peter, dankzij je link naar Google kwam ik op de weblog XYZ waar een medewerker van een vliegtuigmaatschappij aangeeft te stoppen met zijn weblog omdat zijn baas hem een aantal beperkingen heeft opgelegd:

  - naam van werkgever niet meer noemen
  - datum van vluchten veranderen
  - foto's mogen niet

  Het zou me niet verbazen dat na 11 september 2001 alle vliegtuigmaatschappijen strenge maatregelen hebben genomen. Dus ook Delta Airlines.

  Ben benieuwd wanneer Loppies op het matje van haar baas wordt geroepen!

  geplaatst op
 • Loppies is al lang bij haar baas geweest. En in goed overleg is besloten dat ik gewoon door mag gaan zolang ik goed in gaten houd wat wel en niet kan! Zo ga ik niet wulps in mijn eigen uniform op onze eigen kisten op de foto. Dat is vragen om problemen. Zolang ik mijn werkgever buiten schot laat doen zij hetzelfde bij mij!

  geplaatst op
 • Stephan Fellinger op Dutchcowboys: "De Amerikaanse pers is inmiddels op het verhaal gedoken, zo heeft NY Times uitgebreid aandacht geschonken aan de zaak, waarbij de sympathie duidelijk niet uitgaat naar Delta. Het lijkt erop dat Delta de kracht van weblogs onderschat heeft. Opvallend: op de site wordt nu geadverteerd door...... Virgin Atlantic!"

  Het artikel in de NYTimes is inmiddels al weer een maand oud maar het was mij ontschoten dat Virgin Atlantic nu adverteerd op de weblog.

  Bron:
  http://www.dutchcowboys.nl/reacties.php?nieuws=1385

  geplaatst op
 • sterker nog deze stewardess ben ik tegen gekomen op een advertentie daar bood ze sex diensten aan misschien is hier ook wel de reden van dus

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.