• Mobile
    wordt gesponsord door

Steven van Wel (Karma): “Bij Karma loont het om je Wi-Fi met anderen te delen”

Steven van Wel (Karma): “Bij Karma loont het om je Wi-Fi met anderen te delen”

Online zijn we niet meer alleen thuis achter een pc. Sinds smartphones en tablets zijn we het altijd en overal. Maar onderweg is internettoegang nog vaak een heikel punt. Dat moet anders. En Steven van Wel weet hoe. Met Karma maakt hij bandbreedte sexy en sociaal, zo vertelt hij Fast Moving Targets in deze aflevering van Top Names.

“Je Wi-Fi met anderen delen werkt bij Karma in je eigen voordeel”

Karma is een kleine, sociale en mobiele hotspot. Een mini-modem met 4G-verbinding. Stop het kastje in je achterzak of backpack en je straalt continu een Wi-Fi-signaal uit. Dat signaal kun je thuis én onderweg deelbaar maken. Delen werkt zelfs in je eigen voordeel.

Van Wel legt uit hoe: “Iedereen in de buurt van je kastje kan verbinding maken met jouw signaal. Je ‘gastgebruikers’ krijgen direct gratis 100 MB data-tegoed, om Karma uit te proberen. En voor iedere gastgebruiker die voor de eerste keer verbinding met je maakt krijg jij óók 100 MB. Je wordt er zelf dus beter van als je je Karma deelt.”

Maar Karma verbindt niet alleen devices met elkaar. Doordat gebruikers via hun facebookaccount op Karma inloggen zijn hun devices gekoppeld aan henzelf. In je Karma-dashboard zie je zo wíe er op dat moment met welk device online is. Door deze ‘sociale bandbreedte’ verbindt Karma dus niet alleen devices, maar ook de mensen áchter die devices.

“Dataleveranciers dringen mobiele providers naar de achtergrond”

En vervolgens levert Karma gebruikers data. Voor 14 dollar per GB. En Karma betaalt net iets minder per GB aan traditionele mobiele providers, die hen in ruil daarvoor gebruik laten maken van hun data-infrastructuur.

Maar het blijft niet bij alleen het gebruik maken van hun netwerken. Want Karma dwingt providers tegelijkertijd om zich te herpositioneren. Van Wel legt uit: “Met de komst van dataleveranciers zoals Karma worden data-infrastructuur en datadiensten twee verschillende services. In Amerika zie je al dat mobiele providers naar de achtergrond trekken. En softwarepartijen als Karma worden de interface tussen providers en gebruikers.”

Van Wel is vastberaden om traditionele mobiele providers verder naar de achtergrond te dringen, en met Karma hét wereldwijde login-mechanisme te worden waarmee iedereen altijd en overal sociaal online is.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.