Startlog met krant

Startlog met krant

Het was al op diverse sites te lezen dat Startlog met een eigen papieren krant gaat komen. De krant wordt gevuld met artikelen en reacties van weblogs en zal wekelijks worden verspreid. Weblog-magazine About:Blank heeft de initiatiefnemers eens aan de tand gevoeld over de achtergronden en beweegredenen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Het is opmerkelijk te noemen dat online nu weer offline wordt maar ik denk dat mensen toch graag verdieping op papier willen. Overigens is het iets waar ik met WaarMaarRaar.nl ook al langer mee bezig was, helaas was het aantal bezoekers niet voldoende om het te laten slagen. Dankzij google kan ik het plan misschien weer nieuw leven in blazen (adverteerders?).

  geplaatst op
 • Interessant iniatief, en dat op de dag dat de oudste krant van Nederland, de Weeckelycke Courante van Europa (tegenwoordig beter bekend als Haarlemsche Courant), deze week op internet is gezet (via: blokletter).

  geplaatst op
 • nou ja, aan de tand gevoeld...

  maar als ik het goed begrijp heeft startlog dus een businessmodel gebouwd om content heen die ze vooralsnog gratis van het internet trekken. Ik ben benieuwd of ze eerst toestemming vragen aan de betreffende weblogger voordat een bepaald artikel inclusief reacties geplaatst wordt. Het idee is leuk, maar zeer bewerkelijk.

  geplaatst op
 • inderdaad is het belangrijk dat we van iedere weblogger (die bij startlog aangemeld is) die toestemming krijgen. daarom hebben we de afgelopen dagen alle startlog-webloggers gemaild met de vraag of ze het uberhaupt een goed idee vinden en of we hun content mogen gebruiken. van de paar honderd reacties totnogtoe hebben slecht 2 webloggers uitdrukkelijk gezegd geen toestemming te geven. de rest vindt het geen enkel probleem en is erg enthousiast over het initiatief dat hen uiteindelijk extra lezers zal kunnen opleveren

  geplaatst op
 • dat mailtje heb ik dan waarschijnlijk gemist?

  geplaatst op
 • Dat mailtje heb ik (ook) gemist Jorrit!

  geplaatst op
 • dat zou best goed kunnen. want we hebben helaas (nog) niet van iedereen een emailadres.

  geplaatst op
 • Vanavond was er aandacht voor dit iniatief in Radio Online en het item is hier te beluisteren (real audio). Vanaf morgen als mp3 te downloaden via radio-online.nl.

  geplaatst op
 • Jorrit: ook wij zitten met smart op je mail te wachten! Ons email-adres staat bij onze contactgegevens dus dat kan geen excuus meer zijn.....

  geplaatst op
 • ik heb inderdaad de suggestie gewekt dat we alle startlog-webloggers gemaild heb. het gaat om alle webloggers van wie we een emailadres in ons systeem hebben. het klopt dat er dus een aantal webloggers geen mail hebben ontvangen. we gaan de komende weken alle ontbrekende mailadressen alsnog verzamelen. sowieso voordat de 1e weblogkrant verschijnt moet iedereen hiervan op de hoogte zijn.

  geplaatst op
 • of vast beginnen met de content van de "paar honderd" webloggers die al toestemming hebben gegeven. komt de rest vanzelf . . .

  ik vind het een prima initiatief. een extra kanaal rondom weblog-content moet extra lezers genereren, dat kan niet anders.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.