• Mobile
  wordt gesponsord door

Start je eigen televisiestation voor 50 euro

Start je eigen televisiestation voor 50 euro

Start je eigen televisiestation voor 50 euroIn een volgepakte bovenzaal van het Felix Meritis liet Wouter Maagdenberg van LinkinMedia gisteravond tijdens 212 Amsterdam zien hoe eenvoudig het straks wordt om een eigen online tv-station op te zetten. Linkinmedia dat o.a. verantwoordelijk is voor de online tv-zenders van Tiësto, Kane en Raceworld.tv, gaat deze zomer een dienst lanceren voor particulieren: voor 50 euro in de maand kan iedereen via Startyourstation zijn eigen televisiestation beginnen.

Ik had een kort verslag willen schrijven maar waarom zou ik dat doen als Martijn de Waal (De nieuwe reporter) een uitstekend verslag en Wouter Maagdenberg zijn presentatie (ppt) inmiddels online hebben staan.

Ik heb overigens gisteravond voor de tweede keer mijn videocamera getest en om eerlijk te zijn, het valt nog niet mee om een goed filmpje in elkaar te zetten!


Geplaatst in

DelenEr zijn 23 reacties op dit artikel

 • Het eerste wat ik zie in de ppt van Wouter is met behoorlijk grote letters "je eigen station voor 75 euro".

  geplaatst op
 • Nullsoft (van o.a Winamp) bied a een paar jaar de mogelijkheid om heel simple een eigen TV zender te starten.

  Welke meerwaarde bied LinkinMedia voor de consument, dat ze 50 euro per maand willen gaan vragen?

  geplaatst op
 • @Olivier: als ik het goed heb begrepen is dit maandbedrag afhankelijk van het pakket dat je afneemt (o.a. bandbreedte) en begint het bij 50 euro per maand.

  @Arash: het is me ook nog niet helemaal duidelijk wat nu de precies de meerwaarde is van Linkinmedia anders dan dat je je eigen site (look & feel) hebt en dat je gegarandeerde kwaliteit hebt (bandbreedte, uptime, etc). Zolang partijen als Google en YouTube zich richten op videosharing is er wellicht ruimte in de markt voor mensen die een eigen site met videomogelijkheden willen!?

  geplaatst op
 • @olivier: Maagdenberg begon de presentatie met het bedrag van 75 euro, maar als ik het goed begrepen heb is dat het bedrag dat ze nu rekenen voor commerciele partijen. Vanaf de zomer komt er een pakket voor particulieren vanaf 50 euro.

  geplaatst op
 • Ik zie idd ook 75 euro staan op de allereerste slide..

  Overigens naast het tv idee wel interessant om te lezen hoe ze ernaar kijken, of willen dat wij ernaar kijken. Potentie zie ik echter iets minder positief.

  geplaatst op
 • Marco, nav je opmerking:
  [Ik heb overigens gisteravond voor de tweede keer mijn videocamera getest en om eerlijk te zijn, het valt nog niet mee om een goed filmpje in elkaar te zetten!]

  Is het misschien een leuk idee om binnen MF een groepje van startende cameramannen (m/v) te verzamelen (waaronder ik), regelen we een docent en doen we gezellig een avondje samen een Studio! sessie. Leuk?
  Ik overweeg nl al een cursus, en het lijkt me leuk om dan ook direct met anderen van gedachten te kunnen wisselen.

  geplaatst op
 • @ Marco
  Geen slecht filmpje;-)
  Je volgt goed, maar probeer nog meer iemand of iets duidelijk te volgen zoals de kinderen van de glijbaan. En geef iemand die je volgt altijd meer ruimte aan de kant waar hij/zij naar toe gaat.
  Je trilt verder wat. Houd je soms je arm tegen je lichaam?
  En probeer de camera ook eens op je heup te zetten als je iets laags, zoals kinderen wilt volgen.

  geplaatst op
 • Lucas, absoluut een goed voorstel en ik doe zeker mee! Heb jij een suggestie voor studio en docent? Ik wil het wel aankondigen hier op Marketingfacts en volgens mij moeten we wel een aantal geinteresseerden kunnen vinden!

  geplaatst op
 • @ Arash/Marco

  Wat ik ervan begreep is dat partijen als Google en YouTube zich richten op losse filmpjes (clips) die je eenvoudig kunt verspreiden of streaming kunt maken. Het systeem van Linkinmedia gaat daar verder, waarbij je clips achter elkaar kunt zetten met leaders ertussen, zodat een 'echt' online tv-station ontstaat.

  Overigens gaf Maagdenberg aan het begin van z'n presentatie aan dat de bedragen beginnen bij 50 euro per maand, maar dat hij 75 euro leuker vond klinken als titel...

  geplaatst op
 • Zojuist op mijn eigen weblog mijn visie op de sessie van gisteravond online gezet.

  Afgezien dat het een op zich helder verhaal was, vond ik dat er erg gemakkelijk werd gedaan over content. Aslof je die zo 1-2-3 ergens uit een la trekt. Dat is voor veel initiatiefnemens uiteindelijke een bottleneck. Als het zo makkelijk was hadden we namelijk allang allerlei digitale kanalen van bijv. een SBS, RTL of Talpa.

  'Goede content is van groot belang' aldus de 212-nieuwsbrief. Lijkt mij de crux van het verhaal. Afgezien nog of je inderdaad niet eerder videosharing wil.

  Voor geinteresserden: http://media4you.web-log.nl/log/5533865

  geplaatst op
 • @ Lucas en Marco
  Nog een ding ;-) En heel erg goed object om op te oefenen, is een modelspoorbaan.
  Probeer maar eens treintjes te volgen en goed in beeld te houden.
  Ook kun je een bord maken. Zwart met 9 vierkanten erin zoals dambord. Dan ga je van vak 1 naar 3 , van vak 2 naar 4 etc. Leer je goed van pannen en tilten.
  ( het waren standaard oefeningen op santberge)

  geplaatst op
 • Lees nu pas je reactie Jacobien, dank voor de tips!!!

  Ben jij niet de geschikte docente voor de cursus die Lucas in gedachten heeft? Kunnen jullie meteen ook eens kennismaken als Friese internetondernemers!

  geplaatst op
 • I think people are talk too much about TV like it is a product. The next generation content will not be able to create markets like RTL-4. I think people want to use content they see on sites like You-Tube to build conversations with their friends, not create a relationship with You-tube. Radio and TV have gone wrong because they are based on a distribution strategy.....a lot of people in Hilversum are filling airtime and not trying to engage a public in a conversation. OK, news broadcasts and current affairs are different - I am talking about features and entertainment. So unless you have a series of compelling stories to tell and you want to involve your audience in some form of discussion, just adding one more channel of "user generated content" or better "useless generic crap" is not going to be a business model.

  geplaatst op
 • good point about practising before posting. As you play with HD you will see that fast zooms and a lot of panning are very annoying. So is poor sound. I am using Wireless microphones from Sennheiser to ensure the sound from presentations is excellent. You can compromise on picture quality with good sound, but not the other way round. Sony also makes a good series of wireless mikes for video.

  geplaatst op
 • Die 'cursus' zou ik wel willen oppakken. Ik ben student Media & Entertainment Management aan de InHolland hogeschool in Rotterdam. InHolland heeft een av-center binnen school en docenten beschikbaar die bv kunnen leren filmen/monteren. Zelf zouden wij ook meer willen gaan doen met workshops en dergelijke, dit zou daar dan een mooie start voor zijn. Momenteel ben ik aan het uitzoeken of InHolland de av-ruimte ter beschikking kan stellen... Ik hou jullie op de hoogte!

  geplaatst op
 • @Jacobien: Wat is santberge?

  geplaatst op
 • Dat zou top zijn Femke, laat me even wat de mogelijkheden en kosten zijn!

  geplaatst op
 • Ook hier weer, gaan we nu alle streamertjes op het net TV noemen? CGC heeft natuurlijk geen reet te maken met televisie. Webvloggen meer is het niet....

  geplaatst op
 • Haha, je hebt helemaal gelijk Albert maar tv bekt wel lekker en iedereen snapt dan meteen waar jhe het over hebt. Voordat het werkelijk tv is zal er inderdaad wel iets meer bij komen kijken. Doelgroepkeuze, programmering, continuiteit en kwaliteit van content om maar eens een paar dingen te noemen.

  geplaatst op
 • @ Robert
  Santberge was het opleidingsinstituut van de NOB.
  Tegenwoordig heeft het media academie: http://www.media-academie.nl/home/

  @ Marco,
  Aanbod Femke klinkt goed. Dan heb je meteen alle middelen en goede mensen.
  Ik ben echt niet geschikt als lerares. Maar af en toe tips geven, vind ik altijd leuk.

  geplaatst op
 • Lekker belangrijk. Het is een platte hosting dienst, geen TV station. Je kunt al jaren voor 75 euro je streams kwijt, en wat dat betreft is streamzilla.nl serieuzer te nemen dan linkinmedia.

  geplaatst op
 • Het heeft even geduurd, maar het lijkt dan nu toch echt gelanceerd:
  http://www.startyourstation.com/

  Persbericht:
  (...) Via http://www.startyourstation.com kan men vanaf heden zijn eigen TV-station starten. Startyourstation.com biedt alle functies om eenvoudig videobestanden te uploaden, programma's samen te stellen en via een Tv-gids uit te zenden. Uitzenden kan op StartYourStation.com, maar tevens via de eigen website. Daarmee is Start Your Station de online omgeving om eigen TV-stations te runnen. Start Your Station onderscheidt zich van YouTube door niet alleen losse programma's, maar juist 24/7 WebTV-stations aan te bieden. Op korte termijn komen daar Vodcasting en uitzendmogelijkheden via mobiele telefoons bij.

  Broadcast Your World
  Via Start Your Station kunnen zowel particulieren, met bijvoorbeeld een videoarchief of Video BLOG de wereld veroveren, als dat organisaties om commerciële of ideële redenen een zender kunnen beginnen. Start Your Station biedt hen de functionele en infrastructurele mogelijkheden. StartYourStation.com is wereldwijd beschikbaar.

  Diverse stations zijn al geopend door particulieren wereldwijd, maar ook Tiësto, Kane en RaceWorld TV hebben al een station geopend. Gebruik van het 'beginner account' is gratis; hiermee beschikt de stationseigenaar over 15GB video opslagcapaciteit, en kan het station een beperkt aantal kijkers aan. Groeit de populariteit van de zender, dan kan capaciteit bijgekocht worden, of kan het station i.s.m. Start Your Station geëxploiteerd worden.

  WebTV for Free
  Via de 'Watch-zijde' van Start Your Station kunnen kijkers gratis de kanalen bekijken; fullscreen video, net als op televisie. Uiteraard moet men wel over een goede internetverbinding beschikken.

  Ook voor Video Podcasts, en uitzenden op mobiele telefoons
  Niet alleen uitzenden via WebTV, maar ook direct zonder extra handelingen Video Podcasts publiceren en uitzenden op mobiele telefoons wordt op korte termijn aangeboden. (...)

  geplaatst op
 • leuk id om zo een televisie zender te beginnen. is het alleen niet heel erg veel werk ?

  zou zoiets ook kunnen werken voor bijvoorbeeld: VanaX Webdesign ??

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.