Standaardgedrag is onveilig

Standaardgedrag is onveilig
, Carl Mangold

Dat je met een Windows PC veel meer last van virusses en hackers hebt dan met een niet-standaard Mac of Linux systeem, weet iedereen. En zo’n verhoogde onveiligheid geldt natuurlijk niet alleen voor PC’s.

Het Parool schrijft in een artikel over autodiefstallen: ‘‘De Volkswagen doet het goed bij de consument en daardoor zijn er veel in omloop. Bovendien is de beveiliging niet optimaal, omdat deze standaard is. Wie één type Volkswagen openkrijgt, is bij elk type Volkswagen succesvol.”

Wie van jullie heeft er meer voorbeelden van onveilig standaardgedrag? En welke (marketing-)kansen liggen er hier voor het oprapen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Het feit dat IE nog steeds een fors marktaandeel in de browsermarkt heeft is het voorbeeld van (vrij) onveilig standaardgedrag...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.