Spunk.nl trekt maandelijks 350.000 bezoekers

Spunk.nl trekt maandelijks 350.000 bezoekers

De jongerensite Spunk.nl is sinds zijn oprichting enkele jaren geleden uitgegroeid tot het digitale platform voor jonge Nederlandse journalisten. Inmiddels telt de site elke maand zo`n 350.000 bezoekers.

Oprichters zijn uitgever Frank Bierens en Erwin van der Zande, voorheen redacteur van Planet Internet. De redactie bestaat uit journalisten die niet ouder dan twintig zijn en hun columns, recensies en artikelen op de site publiceren.

Populair onder jongeren zijn verhalen over ordehandhaving op scholen, filmrecensies, producttests en informatie over zaken als vasten tijdens de Ramadan. De site wil zo dicht mogelijk bij de doelgroep staan en gebruikt dan ook eerder een subjectieve dan objectieve toon. Bij de selectie van artikelen staan de fascinaties en nieuwsgierigheid van jongeren nadrukkelijk centraal.

Het succes van Spunk viel NRC Handelsblad op en sinds 2003 linkt Spunk naar de website van de krant en vice versa. Een aantal medewerkers schrijft ook voor de papieren krant. De jongerensite heeft ook volop nieuwe plannen, zoals een papieren uitgave van Spunk en een tv-programma, bijvoorbeeld in samenwerking met BNN. Het Bedrijfsfonds voor de Pers kende Spunk een krediet van 50.000 euro toe voor nieuwe activiteiten.

Bron:
Journalist, De nr. 6, p. 34, 1,7 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.