SpinAwards: El Tiempo Honcho

SpinAwards: El Tiempo Honcho

SpinAwards: El Tiempo HonchoWat houdt Nederland in de zomer het meest bezig? Precies, het weer. Heineken en bureau Qi presenteerde daarom afgelopen jaar het zomerste weerbericht van Nederland: El Tiempo Honcho! Iedere dag het actuele Nederlandse weer gepresenteerd door de charismatische Mexicaan Fernando Gomez Velasquez, rechtstreeks vanuit Zihuatenejo, Mexico. Zijn lieftallige assistente Penelope toonde daarbij - op bijna charmante wijze - met behulp van de Heineken Honcho of het handdoek- of ponchoweer zou worden.

Op www.hetweer.tv stond continu het laatste weerbericht (via een realtime feed). De weerberichten in de uitzendingen van Fernando waren altijd accuraat via een ingenieuze koppeling met de weerfeed. Dat gold ook voor de voorspelling voor de volgende dag. Geheel in lijn met de rest van de site werden de uitzendingen in gebrekkig nederlands ondertiteld. Bezoekers van de site konden het aantal zonuren per dag voorspellen en zo kans maken op een Heineken Honcho. Een gratis weerbericht (in gebrekkig Mexicaans/ Nederlands) via sms of e-mail ontbrak uiteraard niet. Het hilarische design en de eigenaardige teksten maakten het Mexicaanse sfeertje compleet.

Evenals in de campagne voor Chatman, is ook in deze campagne flink gebruik gemaakt van offline middelen. Offline werden dagelijkse actuele IM’s geplaatst op de weerpagina’s van Spits en Metro. De IM’s gaven aan of het Honcho of Poncho weer werd. Voor televisie zijn een tweetal commercials gemaakt door TBWA\ Neboko Campaign. Deze commercials werden op de site vertoond tussen de weerberichten van Fernando door. En tot slot is in samenwerking met Radio538 een Mexico week gehouden. In deze periode zijn de weerfilmpjes doorgeplaatst op radio538.nl waardoor extra exposure is verkregen. Ondanks dat ik in eerste instantie erg kritisch was over de campagne, heeft de Honcho in een periode van slechts drie weken een bekendheid van maar liefst 75% bereikt onder de doelgroep.

Beeldmateriaal van de campagne is hier te vinden.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • geniaal! en hij doet het nog steeds, geeft nog steeds de juiste voorspelling weer..

    geplaatst op
  • Leuke commercial! Maar lijkt wel nogal op het weerbericht uit de BBC-serie 'Fast Show', waar onverstaanbare mediterane presentatoren fictief (weer)nieuws brachten. Zie de link: http://www.bbc.co.uk/comedy/fastshow/characters/chanel9.shtml

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.