SpillGroup Empire: 1 miljard jaarlijkse gamer

SpillGroup Empire: 1 miljard jaarlijkse gamer

Er zijn een paar internationale internetbedrijven in Nederland en de Spillgroup is daarvan wellicht de minst bekende. 75 miljoen gamers komen maandelijks naar de 40 portals zoals www.spelletjes.nl en alle internationale varianten zoals girlsgogames.com met 900k dagelijkse bezoekers. Het bedrijf exploiteert leasure games die ze zelf maken in China of van partners als het voormalige zylom.com, een ander Nederlands gaming powerhouse (eerder door real.com overgenomen).

Spillgroup startte in 2000, heeft nu 160 mensen waarvan de helft werkt in de door de bekende blogger Marc van der Chijs gestartte office in China. Van der Ende investeerde vorig jaar in het bedrijf wat nu meer dan 10 miljoen euro omzet doet. Met een miljard bezoeken per jaar betekent dat 1 cent omzet per 15 minuten speeltijd hetgeen nog flink gaat groeien. Oprichter Peter Driessen geeft een tour rond zijn bedrijf en vertelt over de achtergronden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Super interview. Het is Spillgroup gegund dat ze zo snel groeien.

  @ Vincent Dit interview is voor mij 1 van de beste tot nu toe :) Ik ben benieuwd of je binnenkort ook langs Ilse Media ga.

  geplaatst op
 • Sluit me bij Emanual aan; goed interview dat een interessante kijk geeft op Spillgroup. Leuk ook om een aantal bekenden voorbij te zien komen in de video.

  Wat ik me wel afvraag of iemand enig idee heeft hoeveel advertentiegeld er op dit moment naar (online) gaming in Nederland? Spillgroup heeft het over een omzet van ruim 10 miljoen euro, maar dat is wereldwijd (en niet alleen advertising neem ik aan?).

  geplaatst op
 • @vincent: Misschien heb ik wat gemist maar waarom staat er "als het voormalige zylom.com" zylom bestaat toch gewoon nog en wordt nog steeds als merk gebruikt?

  geplaatst op
 • @ Marco

  Wellicht heb je hier wat aan http://marketing-online.nl/nieuws/index2007-40.html

  geplaatst op
 • Mooi interview Vincent. Leerzaam ook voor interviewers, je lijkt bijna gewoon meer te weten van de inhoud dan de geïnterviewde, dat levert goede content op. Thanks, ik ben weer helemaal geïnformeerd over SpillGroup binnen een korte tijd. En weet meteen hoe die mensen erbij zitten. Leuk.

  geplaatst op
 • @emanuel dank je! Joris van Heukelen zou me al weken uitnodigen maar ga nog een keer vragen

  @Marco de 'meer dan 10 miljoen' was lekker vaag. Met 160 mensen en 50% afdracht aan partners van games doen ze vast veel meer wereldwijd. Ik wist dat Zylom toen ze overgenomen werden 7 miljoen sales deed internationaal.

  @Ivo omdat iedereen het bij Spillgroup het over REAL en het voormalige ZYLOM had.

  @henk-jan bloos bloos bloos!

  geplaatst op
 • Hoi Vincent, Mooi interview en wat een bedrijf! Knap hoor!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.