Spammers gebruiken vooral adressen van websites

21 maart 2003, 09:38

Publicatie van je e-mail-adres op een openbare website levert de meeste risico’s op voor een spam-vloed. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Center for Democracy and Technology. Het risico van het achterlaten van je e-mail-adres op andere plaatsen zinkt daarbij in het niet.

Het CDT experimenteerde gedurende een periode van zes maanden met 250 speciaal voor de test in het leven geroepen e-mail-adressen. In totaal ontvingen die adressen in die periode 8842 stuks gericht verstuurde, maar ongevraagde mail. 97 Procent van die boodschappen werden ontvangen door zes e-mail-adressen die op drie algemeen bekende websites te vinden waren: GetNetWise.org, ConsumerPivacyGuide.org en CDT.org.

Deelname aan dertien nieuws- en discussiegroepen met zulke uiteenlopende aandachtsvelden als alt.sex.erotica en alt.kids-talk leverde vergelijkenderwijs weinig spam op. 85 Procent van deze adressen ontving spam, maar in totaal kregen ze in zes maanden tijd slechts 110 stuks ongevraagde mail. Opgave van het e-mail-adres bij 31 drukbezochte e-commerce-sites leverde nauwelijk spam op.

Overigens ontvingen de e-mail-adressen van CDT ook nog ruim 8500 stuks spam van een e-mail-generator. Zoals te verwachten bij deze methode van raden van e-mail-adressen, ontvingen de korte adressen meer spam dan de lange.

De volledige studie, die onder andere ook tips bevat om het risico op het ontvangen van spam te minimaliseren, is te vinden op de web site van het Amerikaanse Center for Democracy and Technology.

Bron:

http://www.automatiseringsgids.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!