Spam verdringt ‘normale’ e-mails definitief in 2003

2 januari 2003, 11:46

Veel werknemers zullen na hun kerstvakantie weer te maken krijgen met een uitpuilende inbox. In 2003 wordt dit probleem alleen maar groter volgens e-mail service provider MessageLabs. Het bedrijf voorspelt dat het totale aantal spamberichten in juli 2003 het aantal ‘normale’ e-mails gaat overstijgen.

Statistici van Messagelabs berekenden de huidige groei van spam en vergeleken dit met de groei van het aantal legitieme e-mails. Daarbij richtte het bedrijf, dat verschillende e-maildiensten verzorgt voor ondernemingen, zich overigens op zakelijke e-mailadressen, priv?-adressen bleven dus buiten beschouwing.

In de loop van 2002 werd ??n op de 12 e-mails door Messagelabs’ eigen spam- en virus-filter geidentificeerd als spam. In november groeide dit cijfer echter explosief naar ??n op de drie e-mails.

Veel e-mail providers proberen dit probleem al aan te pakken. Hotmail ging bijvoorbeeld al een samenwerking aan met anti-spam bedrijf Brightmail met als doel de hoeveelheid ongewenste post te verminderen. MessageLabs-directeur Paul MacRae juicht dit soort initiatieven toe, maar ziet filters slechts als een deel van de oplossing.

MacRae legt uit: “Er is duidelijke wetgeving nodig op dit gebied. Er wordt weliswaar veel over gepraat, maar het beheersen van spam blijft vooralsnog een zaak van zelfbescherming en dat is lang niet altijd de beste oplossing.”

Bron:

http://www.zdnet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!