Spam? 5 jaar gevangenis!

27 september 2003, 13:19

Een nieuwe wet in de Verenigde Staten kan het mogelijk maken dat spammers vijf jaar in de gevangenis belanden, zo lezen we op Reuters. De nieuwe “Criminal Spam Act of 2003” is de zoveelste in een rij maatregelen die de hoeveelheid junkmail moeten verminderen.

De Spam Act richt zich op een aantal veelgebruikte spamtechnieken, zoals het vervalsen van returnadressen in spammails. Ook het oogsten van mailadressen van websites en de zogenaamde dictionary attacks kunnen leiden tot gevangenisstraffen. Mensen die meerdere malen gepakt worden, kunnen een gevangenisstraf van vijf jaar tegemoet zien:

“Spammers who “harvest” e-mail addresses from Web sites or send out messages to millions of randomly generated addresses in so-called “dictionary attacks” would face jail time as well. Repeat offenders could face up to five years in jail.”

Bron:

http://www.tweakers.net/

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!