Social networkplatformen trekken miljoenen aan investering

Social networkplatformen trekken miljoenen aan investering
Ik zit net de feeds van PaidContent.org door te nemen maar het is ongelooflijk hoeveel geld er op dit moment wordt geinvesteerd in social networkplatformen. Een overzicht van de afgelopen week: De meest opmerkelijke was natuurlijk de investering van 25 miljoen dollar in Facebook, een online studentendirectory, dat volgens analisten een waarde heeft tussen de 500 en 600 miljoen dollar. Ter vergelijking, ook MySpace ging voor een vergelijkbaar bedrag over de toonbank afgelopen jaar.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Is er ook een soortgelijke overzicht van Nederlandse investeerders en websites?

  geplaatst op
 • Are we going to see, perhaps, a social networking software bubbles?

  Plenty of attention on technology, how about the human that uses it? KM, CoP -- they fine-tuned a little, changed the names and Voila they are going to face the sameold, sameold fundamental problems ... the earthlings!

  Cindy

  geplaatst op
 • @Cindy: ik vraag me ook steeds meer af wat nu de (toegevoegde) waarde is van social networks voor bedrijven. Op kennisgebied geloof ik absoluut in de toegevoegde waarde. En dat KM en CoP in het verleden geen succes zijn geworden heeft een aantal redenen (internetpenetratie/technologie en menselijk gedrag). Ook voor de gebruikers zelf zie ik de toegevoegde waarde wel. Maar wat kunnen bedrijven (adverteerders) hier nu mee? De bedrijven die denken het te kunnen inzetten voor plat adverteren zullen van een koude kermis thuiskomen (en daarvoor zal inderdaad de bubble een keer gaan barsten); voor de adverteerders die het op een andere manier gaan inzetten (denk aan P&G met Tremor) zal het zijn geld dubbel en dwars terugverdienen bij besparingen op R&D-kosten. Op gebied van Marketing & Sales zullen we nog veel moeten leren over hoe te communiceren binnen social networks. Ik heb daar nog maar weinig goede voorbeelden van gezien. Iemand?

  @Arash: die zijn er wel maar niet openbaar voor zover ik weet

  geplaatst op
 • Arash, ik denk dat er niet veel te melden zal zijn mocht dat het geval zijn. Hollanders zijn veel te nuchter om zich te laten verleiden tot dergelijke uitspattingen.

  Wat moet je nu in hemelsnaam met 25 miljoen doen bij Facebook? Het klinkt allemaal zo mooi maar in het geval van een eventuele overname is je aandeel als founder nog miniem lijkt me.

  Hier zijn investeerders en banken doodsbenauwd om in internet gerelateerde concepten te investeren maar in de US voel ik al flink wat druk op de bubble onstaan.

  Een gulden middenweg tussen deze 2 uitersten zou pas positief zijn.

  geplaatst op
 • oh, zie dat mijn voorgangers ook al het woord bubble in de mond nemen dus dat kan haast geen toeval zijn....oh jee.

  geplaatst op
 • Investeren in social networks blijft inderdaad een risico en ik zou als investeerder dan ook eerst heel goed willen weten hoe het businessmodel er uit ziet van deze netwerken. Heb het idee dat er af en toe 'blind' wordt geinvesteerd.

  Wellicht aardig in dit verband is de ontwikkeling dat grote partijen als AOL en Microsoft volop bezig zijn met eigen social networks. Zowel Jeroen Bertrams als Yme Bosma schrijven hier vandaag over.

  geplaatst op
 • Was het hier ook maar zo'n gekte, we hebben immers ook een kleine 'affiliate marketing' hype en bij alles wat een hype is (in de ogen van ondernemingen) levert van die waanzinnige bedragen op. Ik heb nog wel een paar leuke affiliate gerelateerde concepten liggen ;-)

  geplaatst op
 • Zelf merk ik dat er in Nederland niet echt een venture capitalist cultuur is voor innovatieve internet concepten. Nederland is hier te nuchter voor, maar ik denk ook dat veel bedrijven het niet echt snappen en soms de ballen er niet voor hebben om in dit soort dingen te investeren.

  geplaatst op
 • MySpace trekt nu méér bezoekers als Google:

  In March, MySpace recorded 19.4 billion page views vs. 13.7 billion at Google, according to Nielsen/NetRatings. See my April 13 column

  With MySpace's traffic so significant, I had a hunch that major sites like Google or Yahoo may see their visitors coming from MySpace as well. The hunch was right. Google received 8.2% of its traffic from its search tools that appear on pages within MySpace, making the social network the No. 1 source of traffic to Google, according to Bill Tancer of online research firm Hitwise, who retrieved the data for me.


  Bron: MarketWatch

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.