Social businessnetwork graadmeter voor ontslaggolf PeopleSoft?

Social businessnetwork graadmeter voor ontslaggolf PeopleSoft?

Social businessnetwork graadmeter voor ontslaggolf PeopleSoft?Vorige week werd bekend dat PeopleSoft is overgenomen door Oracle. Deze week werd duidelijk dat Oracle haast maakt met de ontmanteling van PeopleSoft en dat naar alle waarschijnlijkheid 5.000 mensen (met name in VS) hun baan zullen verliezen. Opmerkelijk daarbij is dat de laatste maand maar liefst 3.700 mensen van PeopleSoft zich hebben geregistreerd voor het social businessnetwerk LinkedIn.

Niet alleen opmerkelijk omdat social businessnetworks blijkbaar een steeds grotere rol spelen in het vinden van een nieuwe baan, maar ook omdat enkele weken voordat officieel bekend werd dat PeopleSoft werd overgenomen door Oracle (en er naar alle waarschijnlijk ontslagen zouden vallen), een toename in activiteit van PeopleSoft-mensen is gemeten bij LinkedIn. Interessant omdat daarmee social businessetworks in de toekomst wel eens een graadmeter kunnen zijn voor de sociale status van bedrijven!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.