Smart Internet 2010

Smart Internet 2010

Social Networking Taxonomy

Nu we toch bezig zijn met het kijken in de toekomst, wil ik jullie het rapport Smart Internet 2010 (pdf) niet onthouden. Nog niet in detail gelezen maar een snelle blik leert me dat het rapport een aardig beeld geeft van hoe internet er in 2010 uit zou kunnen zien (in gebruik en in techniek) (via: PMM Blognoot).


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Inmiddels ook een samenvatting (via Marketing research Base) van het rapport kunnen vinden dat ik jullie niet wil onthouden:

  Er zijn verschillende theorieën over hoe het internet eruit zal zien in 2010. Internet kan tegen die tijd een grote chaos zijn door problemen als spam en virussen. Maar het is ook goed mogelijk dat internet zich aan de behoefte van de gebruikers zal aanpassen.

  In het rapport Smart Internet 2010 worden de verschillende theorieën besproken. Het rapport analyseert de manier waarop internet zich zou kunnen ontwikkelen vanuit het perspectief van de eindgebruikers. Verder onderzoekt het rapport hoe komt dat internet op dit moment zo’n belangrijke rol speelt in het moderne leven.

  Aanpassen
  Het eerste scenario dat besproken wordt is het scenario waarbij de beste en nieuwste technologieen gecreeërd, ontworpen en op de markt gebracht worden op manieren waarbij deze makkelijk aangepast kunnen worden aan de behoeftes van de gebruikers in de internetomgeving van 2010. Deze visie zet de gebruiker in het midden van de ontwikkelingen.

  Slimheid
  Het tweede scenario dat wordt beschreven is genaamd ‘niet het slimme internet’. Hiermee wordt bedoeld dat het niet gaat om de nieuwste technologieën die worden uitgevonden door mensen om hun slimheid te bewijzen. In de toekomst kan men zich beter richten op de tekortkomingen en problemen die gerelateerd zijn aan het huidige internet in plaats van te investeren in en te bouwen aan een internet voor de elite. Volgens het rapport hebben we een internet nodig die aan ons allemaal in ieder geval de basis services biedt.

  Mediarijke omgeving
  De derde theorie die besproken wordt in het rapport is die over de mediarijke omgeving. In zo’n omgeving is het voor meer en meer mensen mogelijk en goedkoper om toegang te krijgen tot het internet, via bijvoorbeeld een werkstation, mobiele telefoon, PDA enzovoorts. Daarom, wanneer we 2010 naderen, zullen steeds meer mensen toegang zoeken tot het brede scala van internet gebaseerde diensten omdat zij niet meer afhankelijk zijn van een bepaalde technologie of een bepaalde vorm van verbinding. Het is het ‘elke inhoud, elk apparaat, elk formaat, wanneer dan ook’ model voor het internet van 2010.

  Chaos
  Volgens het laatste scenario regeert de chaos in 2010. De voorstanders van deze theorie delen een sceptisch pessimisme over de stevigheid van internetdiensten die misschien verwoest zullen worden door spam, junkmails, hackers en virussen. De extremisten stellen zelfs dat sommige van de problemen nooit opgelost kunnen worden en dat internet in 2006 al zou kunnen instorten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.