Skype 1.0 voor Windows is uit!

Skype 1.0 voor Windows is uit!

Skype 1.0 voor Windows is uit! Skype, de software waarmee gratis wereldwijd kan worden gebeld via Voice-over-IP (nu ook naar gewone telefoon-nummers), is vandaag officieel op de markt gebracht.

Skype is met 7,7 miljoen beta-testers en ruim 17 miljoen downloads binnen een jaar, de snelst groeiende internetapplicatie in de geschiedenis (via: staatsgeheim).

Voorlopig nog 100% advertentie-vrij :-)

Software natuurlijk direct gedownload en geinstalleerd. Alleen een beetje lullig dat je nu geen vrienden online hebt (sigh). Op moment van schrijven zijn er in Nederland 22 gebruikers (via ‘zoek een vriend’ waarbij alleen het land Nederland is ingevuld).

Skype 1.0

To be continued…


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Interessante cijfers in dit verband (via nieuwsbrief 6-minutes):

  Terwijl de industrie er alles aan doet om 'Voice over IP' als nieuwe hype naar voor te schuiven, heeft slechts een kwart van de Amerikaanse online populatie ooit over de zogenaamde internettelefonie gehoord, zo blijkt uit het 'New Millennium Research Project' van Pew Internet & American Life Project.

  Vooral de jongeren tussen 18 en 24 jaar hebben weinig oog voor internettelefonie, zij zijn immers de mobiele generatie en hebben veel minder behoefte aan innovatie van de huistelefonie dan de andere leeftijdsgroepen. 13 procent van de bevolking heeft reeds overwogen om VoIP in huis te halen en 11 procent heeft reeds ervaring met internettelefonie via het werk of thuis of door het downlaoden van software die telefonie tussen twee via het internet verbonden computers toelaat. VoIP heeft nog steeds met een aantal drempels af te rekenen, zo omvat het bereik nog geen mobiele gebruikers en is de toegang tot de vaste lijnen nog niet eenduidig geregeld. Maar de opgang van breedband, een voorwaarde voor kwalitatief aanvaardbare internettelefonie, zal de doorbraak bespoedigen. De vraag is niet of VoIP er gaat komen, maar wel wanneer, stellen de onderzoekers.

  http://www.pewinternet.org/pdfs/PIP_VOIP_DataMemo.pdf

  geplaatst op
 • Wellicht de grootste belofte van Skyke is in dit artikel onbelicht gebleven: je kunt via VoIP naar zo'n beetje ALLE vaste nummers ter wereld bellen (bellen naar de VS voor bv. 1,2 eurocent (excl. BTW) per minuut, ook naar mobieltjes). Je betaalt per minuut en koop een soort van belbundels van E10/25/50.

  Een echte aanrader als je familie hebt ZONDER Internet verbinding in een ver buitenland of als jij de enige bent die vaak online is.

  Helaas kan een Skype gebruiker nog niet gebeld worden vanaf vaste nummers. Im mijn ogen is dit het begin van het failliet van de telco's.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.