• Mobile
  wordt gesponsord door

SixApart lanceert videoservice voor weblogs

SixApart lanceert videoservice voor weblogs

Robin Good : Gisteravond heeft SixApart bekend gemaakt dat het voor haar weblogsoftware Movable Type en Typepad per direct een videoservice aanbiedt. Hiervoor is SixApart een partnership aan gegaan met VideoEgg en Serious Magic, Inc..

Ik ben inmiddels overtuigd, 2006 wordt het jaar van internet video!


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Vergeet ik bijna te verwijzen naar Frank-ly die met AV Publisher natuurlijk een soort van Nederlandse VideoEgg in huis hebben.

  geplaatst op
 • Onlangs werd hier gepraat over de te hooggespannen verwachtingen rondom Podcasts. Volgens mij is dat met video hetzelfde. Het is gewoon niet handig en veel mensen zijn te snel afgeleid.
  Een tot nu toe (redelijk) succesvolle techniek RSS helpt je bij het besparen van tijd. Je kunt meer info tot je nemen in korte tijd. Video's kosten de tijd die ze duren en tot nu toe is het nog lastig om snel de voor jou relevante stukken eruit te halen. Verder kan ik op internet 5 dingen tegelijk, terwijl ik maar een video kan kijken. Het helpt je dus niet in het besparen van tijd, het kost zelfs meer tijd. Je kunt ook niet autorijden en video kijken bijvoorbeeld.

  Ik denk dat de 'Powerpoint' generatie te snel zal zijn verveeld door de gemiddelde informatieve video.

  geplaatst op
 • @Sipke: Gelukkig werd in de jaren 50 ook zo over TV gedacht. Dat is toch gewoon radio met beeld. Wat mot je er mee?
  Maar denk nu eens even een paar stappen verder, zoals gelukkig ook met podcasts is gedaan.
  Denk aan videocards, denk aan het gemakkelijk verspreiden van interne salesmeetings, denk aan online CV's met videoboodschap, denk aan commentaar via video, denk aan impressies van je vakantiebestemming via video, citytours, moet ik nog even doorgaan?
  Het is niet alleen "downloaden en onderweg kijken", het gaat verder.
  Oh en die Powerpoint generatie? Die gaan met deze tools hun eigen video's maken en distribueren op een manier die we nu misschien nog niet kennen. You will be surprised....

  geplaatst op
 • @Frank: Ik heb niets tegen bewegende beelden, maar volgens mij moeten die dan interactief zijn. Dan denk ik meer aan animaties om mij nog makkelijker door informatie heen te helpen. Een website als CNN is hier best ver in, die laten zien hoe bepaalde aanslagen verlopen, brengen verkiezingsuitslagen in beeld enz enz. Daar geloof ik wel in, maar niet in video die bij seconde 1 begint en na een uur klaar is. Daar is de moderne mens te ongeduldig voor. Zo lees ik ook graag jouw stukjes op Frank-ly, maar kijk ik nooit de video's omdat ik niet snel door heb wat er in gaat gebeuren. En dan heb ik mijn aandacht alweer verloren.
  Ik denk dus juist dat we de video voorbij zijn, dus dat het geen vernieuwing is, eerder een achteruitgang.

  geplaatst op
 • @Sipke: En als je in de video zou kunnen skippen, searchen, via links in tekst naar specifieke onderdelen kan gaan? Of als delen van de video op een bepaald moment "klikbaar" zijn om ergens anders heen te gaan? Zou dat wel je aandacht vasthouden of het interessanter voor je maken?

  (Marco, ik doe even wat klantonderzoek in je reactiepaneel :-))

  geplaatst op
 • @Frank: Absoluut, als die video (maar volgens mij is het dan geen video meer) integraal deel uit maakt van de gebruikersinterface, dan doe ik mee. Maar volgens mij is hier doormiddel van Flash al heel veel in mogelijk. Het wordt alleen nog niet zo heel goed gedaan.
  Ik denk ook dat we het eigenlijk eens zijn, ik zie niks in video 1.0 zoals we die nu hebben, maar veel meer iets in video 2.0 met al die mogelijkheden die jij noemt. Ik ben alleen bang dat we daar nog niet zijn. Net zoals Podcasts al deze functionaliteiten niet kennen. Maar als ze die wel zouden hebben, dan heb je gelijk.

  Als je je bezig houd met de ontwikkeling van een dergelijke tool, dan is wat mij betreft de mogelijkheid tot interactiviteit op elk moment een must!

  geplaatst op
 • @Sipke: OK, klinkt als een duidelijk verhaal. Echter, ik denk dat de twee vormen zeker naast elkaar kunnen bestaan. Een korte impressie van een seminar, een kleine productdemonstratie of een videocard met verjaardagsgroet hebben volgens mij evenveel bestaansrecht aan het video 2.0 waar jij aan refereert. Laten we uitkijken dat we medium en genre niet door elkaar gooien :-)

  PS: Is de kat al terecht? ;-)

  geplaatst op
 • @Frank: Jij woont blijkbaar bijzonder dicht bij mij in de buurt :-) Ze is inderdaad weer opgedoken. Je maakt me nieuwsgierig waar je woont!
  Wat betreft de video, jij hebt ongetwijfeld gelijk, maar voor mij hoeven die video's niet zo. Maar ik ben ook niet zo'n TV kijker.

  Misschien ontmoeten we elkaar bij Les Blogs wel in levende lijve. Maar nu raken we wel heel ver off-topic.

  geplaatst op
 • @frank & sipke: vanavond dus n borreltje doen bij O'Leary's? Of nemen we de kroeg om de hoek? gezellig! ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.