Sex sells

Sex sells

Onder de vrijdag-categorie bier, sex en reclame: In de reclame wordt veelvuldig met een knipoog een sexuele verwijzing gemaakt om de aandacht van de kijker te krijgen. Eerder deze week kwam ik een Blaupunkt-commercial tegen met een aardig viral gehalte vanwege dit aspect. Ik twijfel overigens of dit een officiele commercial van Blaupunkt zelf is. Herbal Essences maakte een commercial met de suggestieve Yes!Yes!Yes-kreet van een dame onder de douche, in de hoop meer dames over te halen dit merk te gaan gebruiken.

Axe komt met een mannelijke versie van deze laatste aanpak.

De Axe-effect website staat bol van de sexuele associaties. De flash-animatie, de handdoeken in de badkamer met daarop “His,” “Hers,” “Her Roommate’s,” “Her Sister’s”, de game, de verschillende commercials ‘How dirty boys get clean’ en zelfs de tekst ‘Your Mojo is loading’ bij het laden van onderdelen van van de site, verwijzen overduidelijk naar slechts ??n ding.

Knap om dit soort associaties met een vette knipoog zo goed uit te werken, zonder meteen platte reclame te maken, hoewel dit natuurlijk subjectief is. Sex sells, hoewel ik nog geen Axe heb gekocht ;-)

Bron: Notonlybutalso


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Seks met …

  Twee woorden om uw aandacht te trekken.

  Alleen.. het artikel gaat niet over seks, maar over aandacht!

  geplaatst op
 • Ben gisteren op een bijeenkomst geweest van jonge honden. Uitgever Chick, ex-pornstar en Keesie (over wie laat zich naaien zonder condoom) waren er om te discussiëren over seks en reclame.

  Chick/Passie en Ex-pornstar gebruiken expliciete harde/on the edge uitingen om zo gratis publiciteit te krijgen. Een relletje om de aandacht te trekken en om zo (balkie posters in Amsterdam) zelfs in het journaal te komen.

  geplaatst op
 • Bij Axe gaat het niet zo zeer om sex.

  Voor de doelgroep van Axe producten die voornamelijk uit jonge laagopgeleide mannen bestaat is hun mannelijkheid zeer belangrijk. Het gebruik van de producten van Axe bevestigd hun mannelijkheid door het Axe-effect.

  geplaatst op
 • @Art:
  En jawel Ex-Pornstar heeft het weer voor elkaar ;-)
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/54471

  geplaatst op
 • Sex sells, zelfs op donderdag.
  Bron : vkmag.com

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.