• Mobile
    wordt gesponsord door

Schulden jongeren door mobiel

Schulden jongeren door mobiel

De schulden van Duitse jongeren lopen hoog op door het intensieve gebruik van hun mobieltjes en hun voorkeur om veel geld uit te geven aan kleding. Dat blijkt uit een onderzoek van de consumentenbond in de deelstaat Baden-Wuerttemberg.

De bond becijferde dat alle Duitse pubers samen 72 miljoen euro per maand besteden aan mobiel bellen en het versturen van sms’jes. Aan kleding besteden zij 211 miljoen euro. Dat laatste bedrag is zo hoog omdat vooral de stadsjeugd zich genoodzaakt voelt merkkleding aan te schaffen.

Het nodige geld komt uit zakgeld, van geldcadeaus van kennissen en familie en van bijbaantjes. De consumentenbond geeft als tip aan ouders niet al te makkelijk het schuldprobleem even voor het kind op te lossen. “Ouders moeten zich niet de laatste euro uit hun portemonnee laten praten maar met hun kinderen bespreken hoe geld te sparen”, luidt het advies.

Bronnen:
http://nu.nl/
http://www.verbraucherzentrale.de/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.