• Mobile
  wordt gesponsord door

Schoolvoorbeeld UGC: student maakt reclame iPod Touch

Schoolvoorbeeld UGC: student maakt reclame iPod Touch

De predikers van de internetdemocratie en user generated content kunnen zichzelf gelukkig prijzen. Er is wederom een voorbeeld naar boven komen borrelen dat linea recta de schoolboeken in kan. We hadden al Esmée Denters, maar dit is beter.

Gisteren op Nu.nl ‘Student maakt nieuwe iPod-reclame’, vijf dagen geleden in The New York Times (‘Student’s Ad Gets a Remake, and Makes the Big Time’).

Op de NYT (breed publiek, altijd even uitlegggen) schrijft Stuart Elliottt: ‘The idea that you do not have to be a professional to create a good commercial is becoming widespread, in a trend known as consumer-generated content.’

Nick Haley (18), eerstejaars student en Applefanaat (brandgagement, Carl?), maakte een reclamefilmpje voor de iPod Touch. En dat deed hij zó goed, dat het ook Apple opgevallen is. Haley vloog naar LA, en produceerde dit filmpje samen met Apple.

Over zijn filmpje schrijft Haley op YouTube (About this Video): ‘I loved the look of the new iPod Touch, found this music, and thought it was perfect for it. I made a commercial using material from apple.com and editing in Apple’s Final Cut Pro.’

Eerlijk is eerlijk: dit heeft hij heel, heel goed gedaan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Nu we het toch over user generated content hebben. Las vanmorgen dat TNT Post in grote verlegenheid is gebracht door postzegels met de beeltenis van Willem Holleeder uit te brengen. Een gedetineerde heeft de TNT-actie 'Maak de leukste postzegel van Nederland' aangewend om postzegels te laten drukken met het portret van de topcrimineel. Tja, daar denk je niet bij na als je een leuke aktie bedenkt waarbij je de consument uitnodigt om creatief mee te doen.

  Deze aardige cartoon van DirkJan kwam ik gisteren tegen op Young Marketing en wil ik jullie niet onthouden:

  geplaatst op
 • Dit is echt iets voor Carl Mangold. Waar blijft hij?

  geplaatst op
 • Het is een goed clipje inderdaad, maar idereen schiet toch een ding voorbij. Dit is een slim stukje marketing van de jongens en meisjes bij Apple en TBWA/Chiat/Day. Hoe creeer je nog meer buzz om je iPod Touch? Maak een klant de echte held en associeer je met hem. Iedereen zal de klant als held zien, want die is zo goed (althans zo word gedacht) dat die opgevallen is bij een groot bedrijf. En de iPod Touch lift gretig mee op deze media frenzy.

  Slim van Apple en super bedacht door TBWA/Chiat/Day.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.