Scholier besteedt 20% van maandbudget aan mobieltje

Scholier besteedt 20% van maandbudget aan mobieltje
, Reddion
@alexstil

De jeugd besteedt 20% van het maandbedrag aan hun mobiele telefoon. Hiermee is het hun grootste kostenpost.Het gemiddelde maandbudget van twaalf tot zestienjarigen is 69 euro, wat betekent dat zij maandelijks bijna 14 euro uitgeven aan de kosten voor hun mobieltje.

Dat blijkt uit een onderzoek van de telefoonketen BelCompany onder jongeren tussen de twaalf en zestien jaar. Marktleider KPN en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) hebben hierop verbaasd gereageerd. Het laatste Nibud-scholierenonderzoek wees uit dat slechts 7% van het budget goed was voor de telefoonrekening. Hiernaast had het instituut het gemiddelde maandbedrag op 115 euro vastgesteld. De mobiletelefoonrekening is een van de grootste oorzaken dat de geldschuld onder jongeren toeneemt.

Bron:
Algemeen Dagblad (17 maart 2004)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.