SARS meest gebruikte nieuwe woord

SARS meest gebruikte nieuwe woord

SARS is het meest gebruikte nieuwe woord van dit jaar. De term voor de besmettelijke longziekte, die dit jaar wereldwijd angst veroorzaakte, staat op 1 in een toptien van nieuwe woorden van de Grote Van Dale.

In de toptien staan ook SARS-virus en SARS-epidemie. Andere veel gebruikte nieuwe woorden zijn vogelpestcrisis, verklikkerkip, allochtonenstop, flashmob, Mabelgate en bekschurft. Er staat ??n Vlaams woord in: werkbonus, een fiscale maatregel om werken te stimuleren.

Er werden in totaal 400 nieuwe woorden gesignaleerd. De toptien is gebaseerd op Nederlandse en Vlaamse kranten.

Bron: Teletekst

Zie ook:
http://www.vandale.nl/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Hmm, SARS. Was dat niet die wereldwijde epidemie die maar liefst 8098 mensen besmette en 774 doodde? Dat is toch al snel 0,00001% van de wereldbevolking!

    Volgens mij zijn er minstens duizend maal zoveel doden gevallen als rechtstreeks gevolg van de door de WHO veroorzaakte wereldwijde economische dip.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.