Ruzie over e-mail reclame

Ruzie over e-mail reclame

E-mail marketingclub Emma misbruikt de goede naam van de vereniging van internetaanbieders NLIP door overeenstemming over e-mail reclame te suggereren, zegt de NLIP.

Dit beweert de NLIP naar aanleiding van vermeende uitingen van Emma-vertegenwoordiger Sander van der Blonk tijdens een discussie over spam gisteren. Er is de Emma veel aan gelegen om de relatie met alle geledingen van internet goed te krijgen gezien de grote smet die er rust op e-mail reclame vanwege de associatie met ongewenste e-mailreclame. Volgens Planet Multimedia heeft de Emma in dat kader een gedragscode opgesteld die spam zou moeten voorkomen en daarmee e-mail reclame zou moeten legitimeren. Zonder overeenstemming daarover met de providers, die spamfilters hanteren of zullen gaan hanteren, maakt e-mailreclame weinig kans.

De Emma maakte uit contacten met de NLIP op dat het de goede kant op ging, maar volgens de NLIP praat de Emma voor haar beurt met de suggestie dat er overeenstemming is en dat de NLIP de Emma-uitgangspunten onderschrijft. De organisatie maakt zich volgens de NLIP dan ook schuldig aan het verspreiden van onjuiste informatie en aan misbruik van de goede naam van NLIP. Wel is de organisatie al geruime tijd in gesprek om, onder voorzitterschap van ECP.nl, het onafhankelijk platform voor electronic commerce, te komen tot aanvaardbare regels voor e-mail reclame.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.