Ruud Veltenaar (Trendwatcher): “We hebben de illusie dat we leven in een democratie”

8 juni 2015, 14:00

Trendwatcher, filosoof en spreker Ruud Veltenaar geeft colleges en lezingen over ‘de toekomst’. Oftewel, de doldwaze veranderingen waarmee mensen en instituten worden geconfronteerd. “Een wereld die snel transformeert en op weg is naar een volgende fase in onze beschaving.”

We verschuiven van een focus op welvaart naar een focus op welzijn. “Er wordt iets nieuws geboren, maar we weten nog niet precies wat.” In elk geval een meer duurzame wereld, denkt de ondernemer.

In 2016 heeft 1 procent van de rijkste mensen 65 procent van de bezittingen. “Een ernstige discrepantie”, aldus Veltenaar. “De echte economie is klein ten opzichte van de virtuele economie.”

Revolutie

En dat moet anders. “In de periferie wordt al geëxperimenteerd of dingen beter kunnen”, zegt de toekomstkijker. “Als een beweging lang genoeg aanhoudt, wordt het een revolutie.”

Dingen die gaan veranderen of dat moeten, zijn volgens Veltenaar de zorg, het onderwijs en de politiek. “We hebben de illusie dat we leven in een democratie, want minder dan 25 procent van de mensen onder de 30 stemt.” Het systeem wacht volgens Veltenaar op euthanasie.

Om te veranderen moet de maatschappij in elk geval “ruimte maken voor jonge mensen en

experimenteren.” Ook moeten we onze kinderen niet opleiden als “eenheidsworst.” – “Elk kind is ergens goed in.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Ronald Timmermans

    Geweldige spreker en trend watchers!!!

    Interessant artikel met zeker inzicht hoe de toekomst gaat lopen.


    10 september 2015 om 07:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!