RSS-statistieken

RSS-statistieken
, Upstream
@marcoderksen

RSS-statistieken Feedburner

Afgelopen week publiceerde Feedburner de laatste cijfers voor het gebruik van RSS-feeds die via Feedburner worden gemeten. Wereldwijd zijn dit er inmiddels meer dan 100.000. Dit absolute aantal zegt nog weinig over het totale gebruik van RSS. Interessanter is dan ook om naar de trends te kijken van het aantal feeds, de toename van het aantal unieke lezers per feed, het doorklikgedrag en welke RSS-readers er worden gebruikt. Helaas zijn nog niet alle cijfers gepubliceerd maar wellicht komen deze binnenkort.

Deze week sprak ik met de mensen van Feedburner en vroeg ze naar het gebruik van Feedburner in Nederland. Ook hier nog niet erg veel cijfers (wordt wel aan gewerkt!) maar op basis van een selectie op .nl domein blijkt dat er inmiddels 733 Nederlandse feeds via Feedburner worden gemanaged. Daarvan waren er deze week 281 actief (minimaal een keer opgeroepen). Het gemiddelde aantal unieke RSS-lezers per dag voor deze actieve feeds is 41 en de feed met het meest aantal unieke RSS-lezers per dag is 2.527 (welke site is dat?). Marketingfacts registeerde op dat moment 1.546 unieke RSS-lezers per dag en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse feeds die via Feedburner lopen.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.