RSS-scriptie krijgt Molsterprijs

RSS-scriptie krijgt Molsterprijs

Op 25 november ontving Jorrit van der Harst tijdens het NVB-congres de dr.ir. H.C. Molsterprijs voor zijn scriptie Really Simple Syndication? Een state-of-the-art over de syndicatiestandaard RSS. Van der Harst schreef de scriptie voor zijn opleiding aan het Instituut voor Media en Informatie Management.

Volgens de jury, bestaande uit Theo Huibers, John MacKenzie Owen en Dick Kaandorp, geeft de scriptie een state of the art over de syndicatiestandaard RSS. Zij biedt niet alleen een ‘zeer leesbare en leerzame beschrijving’ over newsfeeds, maar ook een implementatieplan om een dergelijk dienst op te zetten.

De prijs wordt door de Stichting Dr.Ir. H.C. Molster Fonds en VOGIN periodiek ter beschikking gesteld, ter nagedachtenis van de in 1984 overleden oud-voorzitter van VOGIN.

Bron:
http://www.informatieprofessional.nl/


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Maar waar is nou die scriptie??

  geplaatst op
 • Ja, ik ben ook erg benieuwd naar deze 'zeer leesbare uitleg' over RSS.

  geplaatst op
 • Pierre, ik denk dat je het beste contact kunt opnemen via NVB Online. Dat is ook de website waar tegenwoordig de informatie mbt dr.ir. H.C. Molsterprijs is te vinden.

  Succes en laat ons even weten of het is gelukt om de scriptie te achterhalen.

  geplaatst op
 • @Marco,

  Ik heb inmiddels via de mail antwoord gekregen van Jorrit. Hij is op het moment aan het bekijken op welke manier de scriptie online kan komen. Wordt vervolgd...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.