RSS: hit of hype?

RSS: hit of hype?

Anton van Elburg geeft in Emerce Magazine van deze maand een update van RSS. Van Elburg was samen met Sander van der Blonk en ondergetekende vorige week een van de sprekers tijdens de DDMA iLounge-sessie over RSS. In het artikel gaat van Elburg o.a. in op de relevantie van RSS voor uitgevers en adverteerders, het verschil tussen RSS en e-mail en de concurrentie van RSS-feeds met e-mail nieuwsbrieven.

Recente RSS-aankondigingen

Zijn conclusie:

Er kleeft onmiskenbaar iets hype-achtigs aan rss, want hoeveel mensen gebruiken het nu helemaal, en hoeveel zullen het gaan gebruiken? Dat weten we niet. En veel van de nieuwe aanbieders van feeds kenmerken zich natuurlijk door een hoog ?Me too?-gehalte.Maar iedereen die denkt dat de ontwikkeling van internet na de uitvinding van de htmlpagina wel zo?n beetje gestopt is, neemt het risico overvallen te worden door een nieuwe golf aan internettoepassingen. Zorg dus voor een regelmatige update!

Bron:

Emerce Magazine 47, april 2005, p.58-64.

Lees ook:

Is RSS een hype?


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.