RSS: hit of hype?

24 maart 2005, 14:20

Anton van Elburg geeft in Emerce Magazine van deze maand een update van RSS. Van Elburg was samen met Sander van der Blonk en ondergetekende vorige week een van de sprekers tijdens de DDMA iLounge-sessie over RSS. In het artikel gaat van Elburg o.a. in op de relevantie van RSS voor uitgevers en adverteerders, het verschil tussen RSS en e-mail en de concurrentie van RSS-feeds met e-mail nieuwsbrieven.

Recente RSS-aankondigingen

Zijn conclusie:

Er kleeft onmiskenbaar iets hype-achtigs aan rss, want hoeveel mensen gebruiken het nu helemaal, en hoeveel zullen het gaan gebruiken? Dat weten we niet. En veel van de nieuwe aanbieders van feeds kenmerken zich natuurlijk door een hoog ?Me too?-gehalte.Maar iedereen die denkt dat de ontwikkeling van internet na de uitvinding van de htmlpagina wel zo?n beetje gestopt is, neemt het risico overvallen te worden door een nieuwe golf aan internettoepassingen. Zorg dus voor een regelmatige update!

Bron:

Emerce Magazine 47, april 2005, p.58-64.

Lees ook:

Is RSS een hype?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!