Route Mobiel is nodeloos kwetsend

19 januari 2006, 18:34

De Reclame Code Commissie heeft pechhulpverlener Route Mobiel op de vingers getikt. De Commissie vindt een commercial, waarin concurrent ANWB negatief wordt neergezet door te stellen dat de ANWB-leden te veel betalen voor overbodige producten en diensten, in strijd met het fatsoen alsmede nodeloos kwetsend.

Op de site van de Reclame Code Commissie zelf is nog niets te vinden, maar Guido van Woerkom van de ANWB sprak hierover in BNR Laat. Eerder werd op Marketingfacts in de comments aangaande een posting over Route Mobiel en de ANWB-opzegdagen ook al aangegeven dat Route Mobiel te ver ging.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Roy Huiskes – chapter42

  Grappig is wel dat ze niets anders hebben gedaan dan de waarheid zeggen alsof het iets vies is…


  19 januari 2006 om 19:51
  Peter Bonjernoor

  Klopt, ze hebben gewoon gelijk. Ik krijg elke maand een dure glanzende Kampioen vol met onzin in de brievenbus die linea recta de papierbak ingaat. Ik heb ze ooit gebeld of het niet mogelijk is aan te geven dat ik het ding niet hoef te hebben, en de rest van dat jaar bleef ik er inderdaad van verschoond. Het jaar daarop was het gewoon weer raak…


  20 januari 2006 om 08:06
  Jacobien

  @ Roy en Zaph

  De ANWB biedt meer dan pechhulp en het blad; juridische ondersteuning, vakantie informatie, koerslijst, aankoopkeuringen. goedkoper tanken, goedkopere verzekeringen, kortingen bij uitjes etc.

  Ze hadden een tijdje terug een mooie paginagrote advertentie waarin ze schreven welke 100 dingen ze allemaal deden.

  Ook komen ze tenminste nog wel eens op voor de rechten van de consument.


  20 januari 2006 om 09:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!