Route Mobiel is nodeloos kwetsend

Route Mobiel is nodeloos kwetsend
, ING Groep
@evr

De Reclame Code Commissie heeft pechhulpverlener Route Mobiel op de vingers getikt. De Commissie vindt een commercial, waarin concurrent ANWB negatief wordt neergezet door te stellen dat de ANWB-leden te veel betalen voor overbodige producten en diensten, in strijd met het fatsoen alsmede nodeloos kwetsend.

Op de site van de Reclame Code Commissie zelf is nog niets te vinden, maar Guido van Woerkom van de ANWB sprak hierover in BNR Laat. Eerder werd op Marketingfacts in de comments aangaande een posting over Route Mobiel en de ANWB-opzegdagen ook al aangegeven dat Route Mobiel te ver ging.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Grappig is wel dat ze niets anders hebben gedaan dan de waarheid zeggen alsof het iets vies is...

  geplaatst op
 • Zibb: Directeur Muller van Route Mobiel gaat in beroep tegen de uitspraak. Volgens Muller heeft de Reclame Code Commissie kennelijke moeite met de 'nieuwe manier van vergelijkende reclame', maar wil hij er wel mee doorgaan.

  geplaatst op
 • Klopt, ze hebben gewoon gelijk. Ik krijg elke maand een dure glanzende Kampioen vol met onzin in de brievenbus die linea recta de papierbak ingaat. Ik heb ze ooit gebeld of het niet mogelijk is aan te geven dat ik het ding niet hoef te hebben, en de rest van dat jaar bleef ik er inderdaad van verschoond. Het jaar daarop was het gewoon weer raak...

  geplaatst op
 • Het nieuwsbericht over de RCC-uitspraak stond gisteren triomfantelijk op de website ANWB.nl...

  geplaatst op
 • @ Roy en Zaph
  De ANWB biedt meer dan pechhulp en het blad; juridische ondersteuning, vakantie informatie, koerslijst, aankoopkeuringen. goedkoper tanken, goedkopere verzekeringen, kortingen bij uitjes etc.
  Ze hadden een tijdje terug een mooie paginagrote advertentie waarin ze schreven welke 100 dingen ze allemaal deden.
  Ook komen ze tenminste nog wel eens op voor de rechten van de consument.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.