Ronald McDonald gaat vreemd

Ronald McDonald gaat vreemd
, ING Groep
@evr

Adformatie: McDonald’s Nederland is niet blij met de nieuwste reclames van concurrent Burger King. In de commercial is boegbeeld Ronald McDonald te zien die een hamburger koopt bij de concurrent. In een lange regenjas en met een hoedje op staat de kindervriend incognito aan de balie van Burger King om een bestelling te plegen.

Ronald McDonald gaat vreemd?Het idee is dat de clown vreemdgaat?, zegt een woordvoerster van Burger King. ?Het is een reclame met een knipoog. Onze boodschap is dat je bij ons meer waar voor je geld krijgt en dat brengen we op een ludieke manier onder de aandacht.’

Een woordvoerder van McDonald?s: ?Erg grappig allemaal, maar het mag niet. Je mag onze Ronald niet zomaar gebruiken voor je eigen reclame. Ronald is van ons. Wat ze bij Burger King doen, mag gewoon niet, en dat hebben we ze vandaag laten weten.?

Burger King wil ongetwijfeld wat “Rumour around the brand’ cre?ren. Op de site van Burger King is zelfs vrij prominent voor de pers een link opgenomen met het telefoonnummer van de woordvoerder.

Als consument, kan ik tegen dit soort reclames weinig anders zeggen dan I’m lovin’ it ;-)

== Update 13/1 ==
Burger King had haar site wat aangepast, maar de link naar de commercial werkt (momenteel) weer. Met dank aan numarketing.nl voor het mailen, hierbij nog de advertentie die in de Metro stond afgelopen week.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.