• Mobile
    wordt gesponsord door

RFID-techniek in gevangenis

RFID-techniek in gevangenis
, ING Groep
@evr

RFID-techniek in gevangenisBegin deze week was de gevangenis in Lelystad in het nieuws. De media ging vooral in op het feit dat er zes gedetineerden op ??n cel werden geplaatst. Daar waar echter menig retailer momenteel nog stoeit met RFID, blijkt in de gevangenis van Lelystad elke gedetineerde te worden voorzien van een RFID-polsbandje waarmee ingelogd kan worden op een lokaal netwerk met de modernste technieken.

Elke gedetineerde heeft aan zijn bed een ‘hufterproof’ touchscreen waarmee men toegang krijgt tot entertainment en studiefaciliteiten, kan bellen (voice-over-IP) en online bestellingen kan doen in de webshop. Het geheel maakt gebruik van een streaming tv-/video netwerk met satellietaansluiting en videoservers, waarbij alle tv-kanalen eerst gedecodeerd en gedigitaliseerd worden en vervolgens over het netwerk, op verzoek, naar de personal touchscreens gestuurd worden.

Ook de bewaking gaat met de tijd mee en is uitgerust met PDA’s waarop men kan raadplegen waar de gedetineerden zich bevinden. Tevens draagt men een actieve RFID-pas in de vorm van een sleutelhanger met paniekknop zodat ook zij gevolgd kunnen worden en zonodig snel alarm kunnen slaan.

Uiteindelijk kan er door al deze technologie zo stelt dit persbericht aanzienlijk op de huisvestings- en bewakingskosten bespaard worden. Zie ook video van Planet Internet.

Je zou je bijna een dagje willen laten opsluiten om het geheel eens te ervaren;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Inderdaad hippe spulletjes daar.

    geplaatst op
  • Geweldig. Dit soort faciliteiten zijn niet voor elkaar te krijgen in een ziekenhuis/verzorgingstehuis of zelfs het onderwijs.
    Maar je moet in de land ervoor de bak in...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.