Retrospectief: computer advertenties uit de jaren ‘80

Retrospectief: computer advertenties uit de jaren ‘80

Oei, wat gaan al die ontwikkelingen op ICT gebied toch snel. Heb je net een nieuwe computer gekocht, is hij alweer verouderd als je de drempel van de winkel nog niet over bent. De komende maanden erger je je rot aan alle advertenties die een betere computer aanprijzen voor minder geld dan jij hebt betaald voor het ‘nieuwste van het nieuwste.’

In de jaren ’80 was het vast allemaal anders. Toen waren de computers even een tikkie duurder en oja, ze konden ook wat minder. En nog niet iedereen had er een. Hier op computerworld.com een prachtig retrospectief van computeradvertenties (tip: Leonard Novick).

Een van de aanbiedingen in die tijd: een harde schrijf van 80 mb voor 12 duizend dollar. Die van 300 mb was maar 20 duizend dollar. Koopje. Een van de eerste portable computers uit de advertenties had 64k RAM en 770k opslag. 

De redactie van Computerworld heeft er in ieder geval een hoop lol aan gehad:

“It’s rare for us to spend an hour-long staff meeting in nonstop laughter. But that’s pretty much what happened when we gathered to go through old print issues of Computerworld as part of our 40th anniversary celebration.”

Het is even klikken, en dan kan je door alle advertenties heen bladeren. Kijk ook nog even naar de schermgrote Dell advertentie die aan je opgedrongen wordt. Zou het toeval zijn?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.