Reed Elsevier en Google in gesprek

Reed Elsevier en Google in gesprek
, Upstream
@marcoderksen

De Brits-Nederlandse uitgeverij Reed Elsevier zou in gesprek zijn met Google over een vergoeding voor het doorwijzen naar internetpagina’s van Elsevier. Volgens de Britse krant The Observer hebben de twee bedrijven al verschillende gesprekken met elkaar gehad.

Reed Elsevier is sterk in wetenschappelijk publicaties, waarvan het merendeel ook op internet staat. Op dit moment kunnen internetgebruikers die via Google bij Reed binnenkomen de teksten meestal gratis lezen, zonder dat de uitgeverij daar een vergoeding voor terugziet.

Een woordvoerder van Reed Elsevier was zondagavond niet bereikbaar.

Bron:
http://www.dft.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Ik snap het niet.
  Blijkbaar staat Reed Elsevier toe dat dat de googleBot zonder registratie de site kan spideren. Doet google dat vervolgens en toont het de bezoekers een cache opname dan moet Google hiervoor betalen?!

  De googlebot is te bannen door een vermelding te maken in robot.txt, door de user-agent googlebot registratie te forceren zoals andere user-agents of door geen cache toe te staan.

  Waarom zou Google betalen? Ik zie het voordeel voor Google niet...

  Vincent

  geplaatst op
 • Exclusiviteit om documenten van Reed Elsevier in Google database op te nemen bijvoorbeeld. Kan me er wel iets bij voorstellen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.