Redactie Marketingfacts is op zoek naar een stagiair!

29 oktober 2020, 13:54

Vanaf dit najaar komt er weer een stageplek vrij bij de mooiste marketingvaktitel van Nederland

Lijkt het je mooi en boeiend om mee te werken aan een innovatief en inspirerend vakblog over innovatie in marketing? Mooi! Je schrijft en redigeert teksten over het vak, marketing in de praktijk, marketeers, on- en offline marketingtoepassingen en nog veel meer via de site en social media. Je maakt lezers enthousiast. Je helpt ons met praktische kennis van online publishing, optimalisatie en hebt een uitgesproken hands-on mentaliteit. Je leert over de ins en out van het (brede) marketingvak en de dynamiek van een always-on redactieteam.

Ben jij op zoek naar een leuke meeloopstage? Dan heeft Marketingfacts iets leuks voor je!

Stageplaats online redactie

Klinkt een professionele en succesvolle multimediale omgeving je als muziek in de oren? Innovatie & ontwikkeling? Dan hebben wij dé perfecte stageplaats voor jou! Een stage bij de grootste online vaktitel van Nederland. Je doet relevante werkervaring op die écht van pas komt na je studie.

Jouw profiel

 • Een relevante opleiding, richting journalistiek, communicatie, redactie of media
 • Minimaal een hbo- of wo-opleiding
 • Proactief, creatief, zelfstandig en gestructureerd
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je hóeft zelf geen marketeer te zijn, maar je hebt méér dan affiniteit met marketing. Ongeacht je studie-achtergrond ben je gefascineerd door marketing: wat het is, wat het doet, hoe het werkt en wat het betekent voor mens en maatschappij
 • Fulltime beschikbaar voor 6 maanden
 • Kennis van en ervaring met online publishing is beslist een pré, handigheid met alles digital ook
 • We zoeken een opgeruimde aanpakker die soms aan een half woord genoeg heeft, die snel denkt en beschikt over het nodige relativeringsvermogen. Ook hier wordt gehakt en ook hier vallen spaanders. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar even zoals het kan

Jouw verantwoordelijkheid

Tijdens deze meewerkstage geef je ondersteuning aan het redactieteam. Denk aan:

 • Het schrijven van online artikelen voor de website, zowel redactioneel als commercieel
 • Brede inzetbaarheid als verslaggever, journalist, reportageschrijver, eindredacteur en schrijfcoach van de aangesloten bloggers
 • Content redigeren, plaatsen en bijhouden via social media
 • Artikelen schrijven over activiteiten van de beide aandeelhouders NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing) en BBP Media
 • Ondersteuning bij redactie-administratie, planning, rapportage, optimalisatie
 • Helpen bij de productie van het Marketingfacts Jaarboek (redactie, eindredactie, drukwerkbegeleiding etc).

Je werkt bij:

Eén van de oudste, bestgelezen en hoogst gewaardeerde marketingvakmedia over innovatie in het dynamische marketingvak. Onze roots liggen nadrukkelijk in digitale innovatie, maar we zoeken naar innovatie in marketing. Ongeveer een kwart miljoen Nederlander heeft een marketingbaan, waarvan er naar schatting 100.000 vakmedia lezen of gebruiken. Tussen rages, trends en hypes in het vak zitten grote verschillen, maar Marketingfacts houdt het hoofd koel en schrijft betrokken, dienstbaar, duidend, nooit afstandelijk en zeer gericht op relevantie voor een beroepsgroep die weinig tijd heeft, maar altijd op de hoogte wil blijven van recente ontwikkelingen. We zijn een zeer compacte redactie (nu twee redacteuren een hoofd- en een eind-), maar werken te midden van collega’s die voor verschillende vaktitels aan het werk zijn (over marketing, e-commerce, customer service). Bij Marketingfacts zijn zo’n 300 vrijwillige bloggers aangesloten die in wisselende frequentie bijdragen leveren. Uiteraard zoeken we voortdurend naar nieuwe schrijvers die iets toevoegen aan de breedte van ons vakblog. Op je cv prijken straks náást ‘Marketingfacts’ twee zeer gerenommeerde bedrijfsnamen: BBP Media en het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing), met afstand de grootste en bekendste branchevereniging in marketing.

Stageopdracht

We kunnen er een heleboel bedenken en denken graag met jou mee, maar mocht je een specifieke opdracht willen uitvoeren of onderzoek willen verrichten, zijn wij het meest geholpen met een stevige inventarisatie van behoefte in de markt (marketeers), trends in belangstelling, een analyse van vakmedia en beroepsinformatie, verschuivende belangstelling bij onze vaste lezers, nieuwe mogelijkheden om ons businessmodel aan te scherpen etc. Ook zijn we op zoek naar quick wins om onze online performance te verbeteren. We stellen ons voor dat je een vaste dag in de week aan je opdracht werkt en op de overige dagen redactiewerk verricht.

Op welke locatie kom je te werken?

We hopen – natuurlijk – dat we je zo snel mogelijk ‘fysiek’ op de vaste redactieplek in Woerden mogen begroeten, maar moeten er vanwege corona ook rekening mee houden dat een deel van het werk thuis wordt verricht. Momenteel zijn we op twee redactiedagen aanwezig in Woerden, waar we streng toezien op naleving van de RIVM-maatregelen, maar door de ruime opzet van het kantoor wel op fysieke afstand van elkaar kunnen werken. Zodra de beperkingen dat toelaten streven we naar vier dagen waarop we fysiek aanwezig zijn. In dat geval werk je drie dagen in Woerden bij BBP Media, en één vaste dag bij NIMA in Amsterdam-Zuidoost en één dag thuis. Wij hébben wel een glazen bol, maar zien ook alleen maar mist dus alles aangaande de werkplek is onder voorbehoud – dat begrijp je. Beide kantoren liggen vijf minuutjes lopen van een station trouwens.

Stagevergoeding

Je ontvangt maandelijks een stagevergoeding van 300 euro. Maar daar komt nog iets bij. Wij geloven ook dat ‘permanente educatie’ al begint tíjdens je reguliere studie dus: tijdens je stageperiode mag je eventueel deelnemen (bij voldoende capaciteit) aan het opleidingsprogramma van NIMA. Deze korte cursussen van één of enkele dagdelen zijn zeer compact, relevant voor je cv en bieden brede mogelijkheden om je hbo- of wo-diploma een ‘ad on’ te geven. Verder mag je uiteraard alle productintroducties, events, congressen en seminars bezoeken waarvoor de redactie uitnodigingen ontvangt en waarover je schrijft.

One other thing

Wij zijn vakidioten. Je zult leren over marketing. Wat het is, hoe het werkt, hoe het zich ontwikkelt, wat het kán betekenen om de wereld mooier te maken. Die ervaring, kennis en vaardigheden zullen je bijblijven en geven je een voorsprong in gesprekken óver marketing. Een leven lang.

Neem voor meer informatie, het liefst samen met je motivatiebrief en CV, contact op met Kari-Anne Fygi (eindredacteur) of Luuk Ros (hoofdredacteur). Liefst via rooksignalen, flessenpost of anders de redactiemail: redactie@marketingfacts.nl.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!