ReclameReview: TravelBird

ReclameReview: TravelBird

Als je reisorganisatie TravelBird heet, ligt het voor de hand om iets met een reizende vogel te doen in je commercial. Maar de manier waarop TravelBird dat hier gedaan heeft, ligt minder voor de hand. De animatie valt zeker op tussen commercials van concurrenten.

Credits:
Bureau: Strange Beast
Animatie: Jordan Bruner, Greg Lytle, Blake Patrick
Art: Hakan Coskunsoy, Dagmar Hoogland
Character design: Jordan Bruner, Stephanie Davidson, Lindsey Mayer-Beug
Copy: André Dammers
Design: Dagmar Hoogland
Geluid: Marcel Bultman
Producer: Katrina Lofaro, Suzanne van den Bouwhuijsen
Project management: Eric Verhage
Regisseur: Jordan Bruner
Strategie: Corinne Genestay
Muziek: Massive Music
Geluid: Postoffice

De doelstelling:
TravelBird positioneren als de online reisorganisatie die jouw nieuwe horizon bepaalt.

De uitwerking:
TravelBird werd drie jaar geleden opgericht; een online reisorganisatie gespecialiseerd in dagaanbiedingen. Voor de nieuwe merkidentiteit en -concept werd gekozen voor animatie om de inspirerende wereld van TravelBird te benadrukken. De campagne werd ontwikkeld door zes freelancers die hun krachten bundelden in een ‘virtueel reclamebureau’ waarin nauw werd samengewerkt met de oprichters van TravelBird.

Het oordeel:
De eerste keer dat ik de commercial zag, dacht ik: dit is toch niet wat je wilt zien als je op vakantie wilt? Dan wil je de mooiste bestemmingen zien en natuurlijk voor zo laag mogelijke prijzen. Daarna floot ik mezelf terug. Vakantie en reizen zijn namelijk niet per definitie hetzelfde. TravelBird richt zich wel op vakantiegangers, maar niet alleen maar op mensen die 8 dagen lang bij het zwembad van hun all-inclusive resort willen hangen. En die doelgroep kun je juist wél op de manier benaderen zoals in deze commercial gedaan is. Het mysterieuze, onverwachte aspect van reizen is mooi surrealistisch uitgewerkt in deze animatie. De voice-over vertelt je dat TravelBird het je makkelijk maakt doordat je online de reizen kunt boeken die jouw nieuwe horizon bepalen. Het valt me trouwens wel op dat de pay-off 'je nieuwe horizon' is, terwijl er 'jouw nieuwe horizon' wordt gezegd. Maar goed, daar let ik dan weer op, misschien valt het de doelgroep niet eens op.

Kortom, nadat ik aanvankelijk twijfelde ben ik inmiddels wel om. Ik denk dat dit wel een duidelijk onderscheidende manier is om jezelf te positioneren in de overvolle travelbranche. De commercial is dus ook een manier om de doelgroep te selecteren. Iedereen die zich aangesproken voelt door deze animatie is welkom bij TravelBird, waar het design van de site ook is aangepast in dezelfde animatiestijl.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.