ReclameReview: Stichting tegen Kanker

ReclameReview: Stichting tegen Kanker

In België is de Stichting tegen Kanker bezig met de promotie van het bevolkingsonderzoek tegen darmkanker. Om mensen hieraan te herinneren is er een speciale praline ontwikkeld die gratis verstuurd kan worden via de website.

Credits

Bureau: Happiness Brussels
Creatie: Sebastien Stevens, Mathieu Cardon, Maxime Gervasi, Mathieu Chollet
Art Direction/Graphic design: Anna Touvron
Creatief Directeur: Philippe Fass
Executive Creative Management: Karen Corrigan
Chief Creative Officer: Geoffrey Hantson
Chief Innovation Officer: Kris Hoet
Producer: Sophie Gunsbourg/Pascal Delfosse
Head of art: Lennert Vedts
Fotografie: Christophe Gilbert
Group Account Director: Pascal Kemajou/Nathalie Marchand
Projectmanager: Margaux Doucet
Chocolatier: Laurent Gerbaud
Videoproductie: Simon Schuurman/Andreas Hasle

De doelstelling

Mensen gratis Sweet Reminder-pralines laten versturen en zo anderen te herinneren aan het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

De uitwerking

Laurent Gerbaud heeft de Sweet Reminder-praline exclusief voor de Stichting tegen Kanker ontworpen. Een heerlijke zwarte chocolade van 70 procent cacao, gevuld met een ganache van pruimen. Zo kan je je naasten die ouder zijn dan 56, op een zoete manier eraan herinneren deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Het oordeel

Super bedacht, die praline. Chocolade is natuurlijk helemaal Belgisch, wat perfect past bij deze Belgische stichting die een landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker uitvoert. Visueel is de associatie natuurlijk ook heel goed, door de uiterlijke overeenkomsten van chocolade en poep. En tot slot zit er pruimenvulling in, waardoor je vanzelf aandrang krijgt en aan het onderzoek wordt herinnerd. Allemaal goed dus.

Andere positieve punten aan deze commercial zijn voor mij de pay-off 'De praline die een leven kan redden' en de autoriteit (ditmaal een dokter zonder witte jas) die haar steun uitspreekt voor de actie, al doet het wel wat kunstmatig aan.

Maar ik heb ook wat kanttekeningen bij de manier waarop dit gecommuniceerd wordt. Het zal wel heel Nederlands gedacht zijn van me, maar waarom wordt er niet één keer gezegd dat je gratis twee pralines mag versturen naar mensen die je lief zijn? Ik zie pas op de site dat het gratis is. En waarom is er geen echte call-to-action gebruikt, zoals 'Ga naar de website en verstuur een praline'?

Verder wordt totaal niet uitgelegd hoe het onderzoek werkt. Ik snap dat het misschien onsmakelijk is, maar als het de bedoeling is dat mensen hun ontlasting laten testen, dan zou je dit toch graag willen communiceren. Of weten mensen dit allemaal al en is deze campagne slechts een reminder?

Het uitgangspunt van de campagne en de uitwerking van de praline vind ik perfect, maar op communicatieniveau komt het volgens mij minder goed over dan had gekund. Of kijk ik nu te Nederlands naar een Belgische campagne?


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.