ReclameReview: SharePeople wil zzp’ers wakker schudden

ReclameReview: SharePeople wil zzp’ers wakker schudden

Zo'n 80 procent van de zzp'ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vooral omdat ze deze duur vinden. SharePeople heeft een boodschap voor deze doelgroep: "Ben jij ook zo'n zzzzzzzzp'er die nog steeds niks heeft geregeld voor arbeidsongeschiktheid? Tijd om wakker te worden."

Credits campagne (allemaal deelnemers van SharePeople):

Jan van den Bergh (Via Jan, creatie)
Wouter Steenhuisen (Kollektiv, mediastrategie)
Maarten van Acht (Maasworx, digital strategy)
Tom Meulders (digital advertising)
Akkelee Dercksen (BeBricks, social en bannering)
Beyza Altun (content/social)
Silvie Warmerdam (PickOurBrain, content)

Doelstelling

Zzp'ers erop wijzen dat ze bij Sharepeople al voor één euro per dag een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten.

Uitwerking

Uit het persbericht: "Het overheersende beeld bij zzp’ers is dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur is. Dat klopt als het gaat om de ouderwetse AOV bij verzekeraars. Maar dat je bij SharePeople al een vangnet regelt voor arbeidsongeschiktheid vanaf één euro per dag weten nog veel te weinig zzp’ers. In de campagne spelen enkele ondernemers die al deelnemer zijn bij SharePeople de hoofdrol.

"SharePeople werkt vanuit een coöperatieve gedachte waarbij klanten ook eigenaar en soms medewerker zijn. De campagne is dan ook helemaal gemaakt door een team deelnemers van SharePeople. Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople: 'Deze coöperatieve aanpak gaan we nu ook helemaal doortrekken bij andere projecten. Zo zijn we niet alleen een netwerk dat voor elkaar klaar staat bij arbeidsongeschiktheid, maar zoeken we elkaar ook op om kennis en werk te delen'.”

Oordeel

Is het een simpele campagne? Yep. Is het enorm creatief en opvallend? Nope. Onthoud je dat een slapende zzp'er wakker werd gemaakt? Ja, dat wel. Met een beetje media-inkoop onthoudt de doelgroep ook nog dat SharePeople de afzender is en dat je hier voor één euro per dag je AOV kunt regelen. Dan is de campagne zeer zeker geslaagd. Vervolgens moet de website zorgen voor de conversie van geïnteresseerde bezoekers.

Qua boodschap kan ik van alles vinden van deze campagne. Bijvoorbeeld dat je hier maar maximaal twee jaar een uitkering krijgt bij arbeidsongeschiktheid, maar dat vertellen ze er niet bij. Maar eerlijk is eerlijk: het is de verantwoordelijkheid van de zzp'er om te onderzoeken waar hij of zij ja tegen zegt. Deze campagne doet gewoon wat hij moet doen en dat is de zzp-doelgroep nieuwsgierig maken naar de AOV-oplossing van SharePeople. Prima gedaan dan, toch?

Ik moest grinniken om de uitdrukking 'wakker worden' in een tijd waarin social media vol zitten met berichten met termen als 'woke' en 'wakker worden' 

Overigens moest ik wel grinniken om de uitdrukking 'wakker worden' in een tijd waarin social media vol zitten met berichten waarin termen als 'woke' en 'wakker worden' worden gebruikt. Ik ben er alleen nog niet uit of dit nu positief of negatief is voor deze campagne. Waar ik ook nog over twijfel is het moment van de campagne, aangezien er een verplichte AOV voor zzp'ers aan lijkt te komen. Maar dat duurt nog tot minimaal 2024. Misschien wil SharePeople juist tegen die tijd genoeg naamsbekendheid hebben. Dan zijn ze er mooi op tijd bij.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Ook dit is een mooi voorbeeld van een extra optie om je zo goed en zo voordelig mogelijk te kunnen verzekeren als Zelfstandig Professional.

  Naast Broodfondsen en de tradiotionele AOv verzekering die je tot AOW leeftijd kan verzekeren van inkomen bij ziekte.

  Echter er zijn nu wel heel veel opties, vandaar dat wij als aov specialist en schenkkring vergelijker voor de ondernemer e.e.a. op een rij gezet hebben.

  Ook hebben wij een zeer uitgebreid artkel over Sharepeople gemaakt waar je veel aanhebt, als je al je opties wilt meenemen en vergelijken. Om zo voor jou tot de beste en voordeligste optie te komen.
  Op https://www.aov-zzp.nl/blog/1788-sharepeople-review-door-aov-specialist (Blog)

  ...kun je e.e.a. lezen mocht je diepgaande informatie hierover waarderen.
  Groet Arnoud Wennekus AOV & Schenkkring Specialist http://www.aov-zzp.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.