ReclameReview: Pickwick Tea Topics

ReclameReview: Pickwick Tea Topics

Het theemoment betekenisvoller maken in het alledaags leven van mensen, dat is de ambitieuze doelstelling van Pickwick. In hun nieuwe campagne 'Neem de tijd' zie je wat ze daarmee bedoelen.

Credits

Bureau: TBWA\Neboko
Productiemaatschappij: hazazaH
Regisseur: Victor Vroegindeweij
D.O.P.: Nanko Goetink
Offline: Govert Janse
Online: Captcha!
Music composer: Jorrit Kleijnen
Sound: Goodsounds
PR bureau: NewsLab
Verantwoordelijk bij Pickwick: Mariken Kimmels, Ellen van der Linde, Elianette Prakken

De doelstelling

Mensen inspireren om de tijd te nemen voor grote en kleine vragen die het waard zijn om gesteld te worden.

De uitwerking

In drie verhalen van echte mensen komen de vragen naar voren die ze écht aan het hart gaan. Daarvoor hebben zij een persoonlijk Tea Topic gemaakt en onder het genot van een kopje thee praten zij over de dingen die er echt toe doen.

Het oordeel

Mijn eerste reactie was 'Goh, dat idee van DELA is voor zo ongeveer elk bedrijf te gebruiken'. Maar uiteraard snap ik best dat ik daarmee te kort door de bocht ga. Ook al is het vergelijkbare emo-marketing die gerelateerd is aan de thee van Pickwick en die tegelijkertijd probeert om iets bij te dragen aan de zin van het leven.

Toch vind ik de vragen van Pickwick van een ander niveau dan van DELA. Minder zwaar, waardoor ze juist beter passen bij een theemoment dan bij een associatie met uitvaarten. Daarom vind ik deze campagne goed bedacht, ook al ligt de vergelijking met andere emo-marketing natuurlijk wel op de loer.

De Tea Topics van Beau en Robbin (zie hieronder) zijn allebei op hun eigen manier emotioneel en diepgaand, net zoals het verhaal van Sanne dat hierboven staat. Wat dat betreft is er goed nagedacht over de verschillende invalshoeken die je met de Tea Topics zou kunnen belichten. Bovendien zijn het allemaal onderwerpen die 1-op-1 gebruikt zouden kunnen worden door mensen die iemand ook deze vragen willen stellen.

Ik vind alleen dat de call-to-action wel wat duidelijker had gemogen. Nu staat er op het eind alleen rechtsonder 'Teatopics.nl', maar dat mag best wat minder subtiel. Zoiets als: "Welke vraag wil jij iemand stellen? Maak jouw eigen unieke theelabel op teatopics.nl!" Misschien komt daar nog een tag-on voor.

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.