ReclameReview: New York Pizza (stripper)

20 januari 2016, 12:00

Zodra er weer een nieuwe commercial te zien is van New York Pizza, weet je dat de meningen erover verdeeld zullen zijn. Dat zal voor deze vast en zeker ook gelden.

Credits

Concept/productie: Maatschap voor Reclame

Creatie: Karel Beijen, Edward Bardoul

Regie: Edward Bardoul

Producer: Marije de Graaff

DOP: Piotr Kukla

Editor: Erwin Verweij

Sound: Park Studio

Verantwoordelijk bij de klant: Philippe Vorst, Jorine Sieperda

De doelstelling

Meer mensen pizza’s laten bestellen bij New York Pizza.

De uitwerking

Als je als jongedame een strippende pizzabezorger tegenover je hebt, kan het best een tegenvaller zijn als hij alleen stript en geen pizza’s bij zich heeft. Gelukkig is daar de redder in nood: de echte pizzabezorger van New York Pizza!

Het oordeel

Mijn eerste reactie was: irritante commercial. Vooral het zeurende stemmetje van de jongedame die vraagt waar de pizza is en daarna het overdreven wijsgedrag naar de bezorger van New York Pizza met de kreet ‘Daar is de pizza!’.

Maar dat gevoel was al snel weg. Eigenlijk vond ik het al vrij snel na mijn eerste reactie een geniale zet. Het overdreven acteerwerk, inclusief de voice-over, is typisch voor New York Pizza. Prima dus dat ze dat hier ook weer hanteren. En die kreet ‘Daar is de pizza!’ gaat het vast supergoed doen voor ze.

Stel je maar eens de situatie voor waarin de pizzabezorger ergens aanbelt bij een groep jongeren, die gaan dan écht wel “Daar is de pizza!” roepen. Net zoals vrouwen voor de grap begonnen te gillen als hun Zalando-pakketje werd bezorgd. Al na één keer kijken zat de kreet in mijn hoofd, dus ik denk dat het een slimme zet is geweest van New York Pizza om hiervoor te kiezen.

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Edward Bardoul

  Hoi David. Waar de meningen in elk geval niet over verdeeld zijn, is het uitmuntende editwerk van Erwin Verweij. Vandaar deze memo, want we hebben per ongeluk Erik genoemd. Zou mooi zijn als je die nog even kan aanpassen!


  20 januari 2016 om 14:19
  bramkoster

  @Edward: we hebben Erwin z’n eigen naam weer gegeven!


  20 januari 2016 om 14:25
  Pipo

  Ik dacht in het begin ook bah…maar na een paar keer vind ik hem wel leuk vooral de dame in kwestie waar is de pizza..? iemand die weet wie deze dame is…?


  29 augustus 2016 om 10:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!