ReclameReview: New York Pizza (stripper)

ReclameReview: New York Pizza (stripper)

Zodra er weer een nieuwe commercial te zien is van New York Pizza, weet je dat de meningen erover verdeeld zullen zijn. Dat zal voor deze vast en zeker ook gelden.

Credits

Concept/productie: Maatschap voor Reclame
Creatie: Karel Beijen, Edward Bardoul
Regie: Edward Bardoul
Producer: Marije de Graaff
DOP: Piotr Kukla
Editor: Erwin Verweij
Sound: Park Studio
Verantwoordelijk bij de klant: Philippe Vorst, Jorine Sieperda

De doelstelling

Meer mensen pizza's laten bestellen bij New York Pizza.

De uitwerking

Als je als jongedame een strippende pizzabezorger tegenover je hebt, kan het best een tegenvaller zijn als hij alleen stript en geen pizza's bij zich heeft. Gelukkig is daar de redder in nood: de echte pizzabezorger van New York Pizza!

Het oordeel

Mijn eerste reactie was: irritante commercial. Vooral het zeurende stemmetje van de jongedame die vraagt waar de pizza is en daarna het overdreven wijsgedrag naar de bezorger van New York Pizza met de kreet 'Daar is de pizza!'.

Maar dat gevoel was al snel weg. Eigenlijk vond ik het al vrij snel na mijn eerste reactie een geniale zet. Het overdreven acteerwerk, inclusief de voice-over, is typisch voor New York Pizza. Prima dus dat ze dat hier ook weer hanteren. En die kreet 'Daar is de pizza!' gaat het vast supergoed doen voor ze.

Stel je maar eens de situatie voor waarin de pizzabezorger ergens aanbelt bij een groep jongeren, die gaan dan écht wel "Daar is de pizza!" roepen. Net zoals vrouwen voor de grap begonnen te gillen als hun Zalando-pakketje werd bezorgd. Al na één keer kijken zat de kreet in mijn hoofd, dus ik denk dat het een slimme zet is geweest van New York Pizza om hiervoor te kiezen.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Hoi David. Waar de meningen in elk geval niet over verdeeld zijn, is het uitmuntende editwerk van Erwin Verweij. Vandaar deze memo, want we hebben per ongeluk Erik genoemd. Zou mooi zijn als je die nog even kan aanpassen!

    geplaatst op
  • @Edward: we hebben Erwin z'n eigen naam weer gegeven!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.