ReclameReview: LOI (doelen stellen)

ReclameReview: LOI (doelen stellen)

Als kind weet je vaak precies wat je later wilt worden. Maar als volwassene dan? LOI motiveert Nederland om professionele doelen te stellen voor 2017.

Credits

Bureau: N=5
Creatie: Lukas van de Ven
Strategie: Bastiaan Weers
Account: Ole Christern, Astrid Witteveen, Vera van Dam
RTV Producer: Guy van der Hoop
Productiemaatschappij: 100% Halal
Regisseur: Mea de Jong
Productie: Judith Engels
Verantwoordelijk bij LOI: Jos van Eyken, Jan Jelle Bouma, Marcel Bierenbroodspot

De doelstelling

De doelgroep overtuigen om een opleiding bij LOI te volgen.

De uitwerking

Met het nieuwe thema ‘Doelen stellen’ geeft LOI verdere invulling aan de in 2015 gestarte merkcampagne 'Groei Door'. Hiermee wil LOI mensen stimuleren en ondersteunen om zich in hun werk te blijven ontwikkelen en doelen te blijven stellen. Juist als je al op een bepaald punt in je carrière zit.

Het oordeel

De tegenstelling tussen schattige, naïeve kinderen en een in zijn kantoorbaan vastgeroeste volwassene is natuurlijk erg duidelijk. Dat is waar LOI op leunt in deze campagne: we mogen als werkende volwassenen wel weer wat naïever worden en onze dromen najagen. Goed punt.

Maar communicatief vind ik deze commercial te makkelijk. De vergelijking die we hier zien, klopt niet. Als je een kind vraagt wat het wil worden, krijg je een ongeremd antwoord. Kinderen worden niet gehinderd door kennis van hun eventuele beperkingen of door de randvoorwaarden die hun huidige leven schept, bijvoorbeeld in de vorm van hun gezinssituatie en financiële verplichtingen.

Bovendien kun je met een cursus van de LOI volgens mij geen piloot, brandweerman, burgemeester, basketballer of politieagent worden. Ook daar is dus geen link te vinden met het productaanbod. Alleen het stellen van doelen blijft over als je dat weghaalt.

Dan is het dus maar hopen dat de doelgroep de merknaam LOI onthoudt na het zien van deze commercial. En dat men na het zien ervan geïnspireerd raakt om doelen te stellen, die vervolgens wél bij LOI waargemaakt kunnen worden. Want doelen stellen staat niet per definitie gelijk aan een opleiding volgen.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.