Hé, een zorgverzekeraar die het anders doet! Dat valt wel op natuurlijk. Anderzorg kiest er in dit geval voor om de burn-outervaring van artiest Sharon Doorson te vertellen. Met aanvullend een website waarop tips te vinden zijn om een burn-out te voorkomen.
Credits
Creatie: XXS Amsterdam
Verantwoordelijk bij Anderzorg: Maurice van Dijk, Jeroen Hamstra, Cynthia de Rooij
Account: Robbert-Coen Koreman, Annika Timmer
Creatieve Directie: John de Vries en René Verbong
Art: Paul van Uden
Copy: Anne-Maro Huberts
Strateeg: Michael van den Brande
Agency producer: Marcel Ossendrijver
Fotografie: Masha Osipova
Filmproductiemaatschappij: Cake Film & Photography
Regisseur: Madja Amin
D.O.P.: Noël Schoolderman
Executive producer: Jolanda de Boer
Producer: Berthine van Dalen
Post production company: Captcha
Muziek: Sef
Sound studio: Soundcircus
De doelstelling
Anderzorg neerzetten als de meedenkende zorgverzekeraar, die niet alleen op het einde van het jaar zichtbaar is.
De uitwerking
Het vervolg op de vorige campagne ‘Zorg voor #deleven’ is een korte film met in de hoofdrol artiest Sharon Doorson. Zij vertelt over haar burn-out en hoe ze met hulp van anderen daaruit is gekomen. Naast de film is er een actiesite opgezet met informatie die specifiek gericht is op het voorkomen van burn-outs bij millennials.
Het oordeel
Oké, het is geen traditionele commercial. Maar de aanpak van Anderzorg spreekt me wel aan. Ze maken burn-outs onder millennials bespreekbaar door een celebrity uit hun generatie aan het woord te laten over haar burn-out. En belangrijker nog: over hoe ze er weer bovenop is gekomen.
Uiteraard begrijp ik dat je geen standaard call-to-action in een film als deze plaatst, maar als ik Anderzorg was dan had ik wel veel duidelijker de link gelegd naar de site met meer informatie. Dan heb je als kijker echt het gevoel dat er een follow-up is en dat Anderzorg je écht wil helpen. En ja, het staat wel onder de video op YouTube, maar ziet iedereen die video ook echt daar of via social media?
Wel mooi om te zien dat verzekeraars het inmiddels beginnen te snappen: hun klanten willen geholpen worden. We weten allemaal dat verzekeraars geld kunnen besparen als ze niet hoeven uit te keren, dus kunnen ze best wat meer geld en energie stoppen in preventie. Dat is precies wat Anderzorg hier doet. En dat vind ik een goede zaak.