Rechter verbiedt Katja-parodie

Rechter verbiedt Katja-parodie

Rechter verbiedt Katja-parodieZibb: De parodiecampagne van zoekmachine, iLocal, met een Katja look-a-like is door de rechter verboden. De rechter was van mening dat de advertentie teveel op het origineel lijkt en daarmee inbreuk maakt op het portretrecht.

iLocal: “We hebben niet voor 100 procent gelijk gekregen. Ondertussen hebben we wel mooi een hoop gratis publiciteit behaald. De rechter heeft gezegd dat we ons logo ook in die rectificatie mogen gebruiken. We denken er nu over bijvoorbeeld een hele pagina in De Telegraaf te plaatsen in onze eigen huisstijl, met in een hoekje de rectificatie.

Wordt vervolgd?


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • "We denken er nu over bijvoorbeeld een hele pagina in De Telegraaf te plaatsen in onze eigen huisstijl, met in een hoekje de rectificatie"

  Wat een gelul, ze blijven maar doorzeiken over iets wat ze al lang verloren hebben. Ik vertrouw die bedrijvengidsen trouwens allemaal voor geen meter.

  Want wat ze verkopen is gewoon gebakken lucht. Alternatief voor de GG, yeah right. Ik snap niet dat mensen zo super naief kunnen zijn om daar een advertentie te huren (want je betaald ook nog eens per jaar en niet eenmalig).
  Je schokt dus honderden euro's en wat levert het op? Hoeveel verkopen haal je er uit??

  GG, ok die heeft een hoop bezoekers maar kost het dubbele. Die i-local heeft helemaal niets. Waarom maken ze bijv. geen melding hoeveel bezoekers ze per dag hebben?

  Omdat het vast niet druk is ;) Stelletje zakkenvullers met een goedkope manier van adverteren.

  Mijn advies: gebruik google ads, is eens stuk goedkoper om reclame te maken (werkt ook nog eens) en maak gebruik van gratis advertentie sites.

  Een goeie is zoekned (http://www.zoekned.nl), daar kun je jezelf (zelfs je gameclan) gratis aanmelden (ben er trouwens via mf achtergekomen ;)). Dan krijg je een login waardoor je beter gevonden wordt en je een logo kunt uppen.

  Relaxed dus en een hoop voor niks, waar je bij de "goedkoopste" (ilocal) voor minder 380 euro per jaar betaald ;)

  my 2 cents.

  geplaatst op
 • Er zullen altijd mensen zijn die meesurfen op de creativiteit van anderen. Het is gewoon een heel armoedige manier om aan exposure te komen. Publiciteit hoe negatief ook is publiciteit/exposure. Cheapy cheap, het getuigt niet van enige diepgang, kennis of lef. Het internet gaat om sharen van info en niet om het jatten van concepten. Ik hoop dat de rechterlijke macht dit soort praktijken keihard blijft aanpakken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.