Recessie speelt online advertising in de kaart

Recessie speelt online advertising in de kaart

IAB Nederland heeft met haar 12 grootste exploitanten en BBC De Media en Reclame Bank de netto online bestedingen van het eerste en tweede kwartaal in 2003 in kaart gebracht. De teller voor de totale netto online bestedingen van januari 2003 t/m juni in 2003 kwam tot 17.8 miljoen euro.

De 12 partijen die data hebben aangeleverd zijn: MSN, Adlink, IP, Tiscali, Funda, Webads, Wanadoo, Veronica, Lycos, Ilse, IDG en Wegener eMedia.

IAB Nederland directeur Igor Beuker: ?in 2002 waren de totale online bestedingen 31.5 miljoen, dus 17.8 miljoen halverwege 2003 geeft reden tot glimlachen, wetende dat het laatste en vaak beste kwartaal nog gaat komen?. 

56% van de online bestedingen in 2003 kwam uit banners en skyscrapers. Content integratie & sponsoring op de 2e plaats met 17%.  Beuker: ?wanneer Google, Overture en een aantal e-mailpartijen ook hun data gaan aanleveren, zal dit een positief effect hebben op de hoogte van de daadwerkelijke online bestedingen. Bovendien krijgen steeds meer A merken door dat Internet veel meer mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld het inzetten van e-mailcampagnes en zoekmachine marketing?.

Over IAB Nederland
Interactive Advertising Bureau Nederland (IAB) heeft als primaire doelstelling professionalisering en stimulering van de online advertising en interactieve marketing industrie. De ontwikkelingen van standaarden, richtlijnen, bereik- en bestedingsonderzoeken leveren een structurele bijdrage aan het verwezenlijken van de doelstelling. Daarnaast treedt IAB op als onafhankelijk kennisplatform en vraagbaak voor leden en ge?nteresseerden. IAB Nederland vertegenwoordigt een doorsnede van professionals uit de sector. Leden lopen uiteen van adverteerders, website-uitgevers, mediabureaus, TV- en mediabedrijven en mobiele telefonieaanbieders. IAB Nederland maakt deel uit van een wereldwijde organisatie en werkt nauw samen met diverse onderzoeksbureaus om marktontwikkelingen continu te monitoren. De vereniging viert dit jaar haar vijfjarige jubileum in Nederland.

Meer informatie:
http://www.iab.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.