Random Regio’s?

Random Regio’s?
,

De grote admanagement systemen bieden allemaal een mogelijkheid om je advertenties te richten op specifieke regio’s in nederland. Dit gebeurt voornamelijk op basis van IP adressen uit databases zoals Quova.

We hebben een - niet representatief - onderzoekje gedaan in 30 steden. Hieronder een stuk van het resultaat. Uiteraard is dit geen wetenschappelijk onderzoek en ‘actual results will vary’, maar het lijkt alsof targeting met deze databases in Nederland weinig effectief is.

Onderzoeksopzet:

Zowel in Dart als Falk hebben we een banner gemaakt met daarin de stad. Aan vrienden en collega’s is gevraagd om deze banner op te vragen en een schermafbeelding te e-mailen. Bij Google hebben we een campagne opgezet met daarin het woord ‘duikplank’ en de stad. Deze werd ook per stad getarget en gebruikers werd gevraagd om binnen google.nl de termen op te vragen.

Regio targeting


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Da's duidelijk dan, regio targeting heeft in Nederland voorlopig weinig zin. Klopt het nu dat alleen Amsterdam en Middelburg succesvol waren in deze test?

  geplaatst op
 • Regiotargeting kan denk ik wel, alhoewel bovenstaande techniek niet overtuigt. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden; bij Schoolbank maken we gebruik van regiotargeting op basis tijdens een ingelogde sessie (leden staan aangemeld met postcode) en bij 9292ov.nl hanteren we de vertrek- en/of aankomstplaats. Bij beide sites passen we hiermee bijvoorbeeld de beschikbaarheid van Casema toe in het al dan niet tonen van een uiting..

  geplaatst op
 • Phileas, je hebt natuurlijk gelijk; ik had duidelijker moeten zijn en moeten schrijven dat regio targeting op basis van IP-adres in Nederland weinig zin heeft.

  geplaatst op
 • De techniek is goed beroerd, zo te zien. Zonde, want ik heb veel vertrouwen in location based marketing.

  Heb je de betrokken partijen om een verklaring gevraagd, Maarten? Ik kan me zo voorstellen dat jullie vanuit Speurders nog eens extra veel uit regio-targeting kunnen halen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.