• Mobile
  wordt gesponsord door

Ramp in Azie definitieve doorbraak SMS-donatie?

Ramp in Azie definitieve doorbraak SMS-donatie?

SMS-betaling leek vorig jaar nog veelbelovend maar is eigenlijk nooit echt doorgebroken (bedrag per betaling is te laag). SMS-donatie, het doneren van geld via het versturen van een sms-bericht (tot 1,50 euro), lijkt deze dagen definitief door te zijn gebroken met acties van TMF en de commerciele radiostations. Ook internationaal wordt SMS-donatie massaal ingezet. De verwachting is dat met name jongeren gebruik maken van deze vorm van mini-donatie. Vele kleintjes maken ten slotte ook een grote. Zo heeft de SMS-actie in Italie inmiddels al ruim 11 miljoen euro opgeleverd!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Is dat nu, of in andere landen, beter geregeld dan? Ik had namelijk begrepen dat er amper iets van het gedoneerde bedrag overbleef en het meeste aan de strijkstok van de providers etc. bleef kleven.

  geplaatst op
 • Het klopt dat in eerste instantie er nog een groot deel naar de telecom-providers ging (varierend van 30% tot 50%). Daar is naar aanleiding van de sms-actie van het reumafonds nog enige ophef over geweest.

  Bij de huidige actie van TMF en de verschillende radiozender gaat wel het volledige sms-bedrag naar de hulporganisaties. Ik neem aan dat dat kan omdat er afspraken zijn gemaakt met de providers.

  geplaatst op
 • Dat is dan een goed zaak want het is een prachtig medium om vooral jongeren er bij te betrekken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.