Qualified Marketeers: Bad request

Qualified Marketeers: Bad request
, ING Groep
@evr

Adformatie: QualifiedMarketeers.nl is online gegaan. De website moet de marketingadvieswereld transparanter maken. Marketeers kunnen zich laten registreren en organisaties kunnen op hun beurt een Qualified Marketeer (QM) vinden.

Een Qualified Marketeer (QM) moet minimaal in het bezit zijn van een marketingvakdiploma op HBO, academisch of Master niveau en lid zijn van een van de volgende marketingvakorganisaties: Nederlands Instituut voor Marketing (Nima), de MarktOderzoekAssociatie (Moa), het Genootschap voor Reclame/Centrum voor Marketing Communicatie (GVR) of het Marketing Executive Center (MEC).  Bovendien moet hij/zij ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig adviseur, of een werkgeversverklaring kunnen overleggen dat hij/zij beroepsmatig werkzaam is als marketingadviseur.

De initiatiefnemers hopen op deze wijze het kaf van het koren te kunnen scheiden.

Tip voor de organisatie van mijn zijde; huur ook even een qualified hostingpartij in, zodat de url qualifiedmarketeers.nl (dus zonder www) geen Bad request (invalid hostname) geeft. Zeker als je deze naamgeving ook op de site zelf gebruikt. Kwestie van marketing ;-)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

 • Wat een onzin-iniatief. Nu kan ik mij voor veel beroepen voorstellen dat je daar bepaalde eisen aan stelt (bijv. gezondheidszorg) maar als er een vak is waar je dat juist niet hoeft te doen is het marketing. Marketing snap je of je snapt het niet en als buitenstaander kan ik gerust zeggen dat 90% van de zogenaamde qualified marketeers er geen reet van begrijpt!

  Klopt, ik heb geen marketingopleiding maar heb in een ver verleden scheikunde gedaan :-)

  geplaatst op
 • Wel ik heb een marketingopleiding en kan het alleen maar met je eens zijn.

  In sommige gevallen heb ik liever iemand met veel bewezen ervaring in marketingvak, dan iemand met alle genoemde papiertjes in huis en QM. De door QM vereiste eisen zegt niet veel.

  Volgens mij kunnen we zo een rijtje namen op noemen van markante persoonlijkheden die toch een fraaie internationale business opgezet hebben, zonder marketingpapiertjes in huis te hebben. Menig QM kan daar nog een wat van leren ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.